Naar homepage
3FM nieuws

Dit doe je als je stagiair bent van een wereldberoemde artiest

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit doe je als je stagiair bent van een wereldberoemde artiest

Laten we eerlijk zijn... Stage lopen bij een wereldberoemde artiest is best wel tof! En wij gokken zomaar even dat dit ook niet een schamele vergoeding van 120 ekkies per maand oplevert. De Amerikaanse Negele Hospedales kan het weten. Hij deed het voor een half jaar!

Een tijdje geleden plaatste Chance The Rapper een oproepje op Twitter voor een stageplek. Het was simpel... Hij kwam om in het werk en had iemand nodig om hem daar bij te helpen. Hallo, stage lopen bij een Grammy Award-winning artiest? Yes please!

Persoonlijk sms'je

De tweeëntwintigjarige Negele bouwde een complete site om indruk te maken. En dat lukte... Die middag nog kreeg hij een persoonlijke e-mail van de rapper en een week later maakte Chance het sprookje compleet door middel van een bevestigend sms'je vanaf zijn eigen nummer. Negele was in!

Maar wat doe je in hemelsnaam als stagiair van een wereldberoemde artiest? Z'n Rolls Royce de hele dag voorrijden? Continu in de rij staan bij Starbucks voor z'n favo koffie? Z'n schoenen en gouden kettingen poetsen? Nope! In een interview laat Negele weten dat het compleet het tegenovergestelde was van wat hij had verwacht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Werkzaamheden

Hij mocht met de rapper mee op zijn Be Encouraged Tour en sliep als rechterhand natuurlijk in dezelfde bus als de ster. Booze and b*tches? Negele: "I'd say life on the road, in general, had far more surprising elements than I might have been ready for. I'm not sure I'm at liberty to discuss many of them, but anyone who has ever gotten to tour for the first time probably has a few ideas of what I mean." Jep, booze and b*tches waarschijnlijk.

Als stagiair was hij ook continu op zoek naar samenwerkingen voor Chance en het bedenken van nieuwe concepten voor zijn show. Daarnaast simpelweg wat er op zijn pad kwam. Een manusje van alles. Zes maanden lang mocht hij dit doen. Wat heeft hij van zijn stage geleerd? "I guess how much is made possible with this wonderful tool called the internet. And it really is that, a tool. By simply participating, creating content for others to consume, some crazy things happen."

AMEN.

Ster advertentie
Ster advertentie