3FM nieuws

De 10 geboden van Kanye West

  1. Nieuwschevron right
  2. De 10 geboden van Kanye West

Steve Stanulis was twee weken lang de bodyguard van Kanye West. In die tijd maakte hij kennis met de nogal absurde regels van Kayne. Aan de Britse krant The Sun vertelde Steve wat die geboden zijn. Wij wachten nog even met solliciteren bij Kanye.

1. Draag zwart

Het hele team rond Kanye is verplicht zwart te dragen. Want printjes of kleurtjes leiden hem af. "Ik heb een jongen ontslagen zien worden op zijn eerste dag, omdat hij rode sneakers droeg", aldus Steve.

2. Weet waar Kanye naartoe moet

Op Steve's eerste werkdag moesten ze naar Kanye's studio. "In de lift zei Kanye 'zou je niet eens op het knopje drukken?'. Ik zei dat ik niet wist naar welke verdieping we moesten. Fout antwoord. Kanye flipte en riep dat zijn tijd heel veel geld waard is. Hij kon niet geloven dat ik niet eerst even had gebeld om te vragen waar zijn studio was."

3. Verwacht geen sorry

"Kanye zegt geen sorry. Nooit." Oké, helder.

4. Praat niet tegen Kim

Kim schijnt de reden te zijn dat Steve ontslagen is. "Kanye is nogal beschermend over Kim, terwijl ze heel aardig is. Toen hij zag dat ik met haar stond te praten, vloog ik er uit."

5. Raak Kanye niet aan

Een andere nieuwe bodyguard raakte Kanye's schouder aan om hem door de paparazzi naar de auto te leiden. Slecht idee. "Don't you ever touch me", zei Kanye tegen hem. Twee dagen later werd hij ontslagen.

6. Photobomb Kanye niet

Zoals we allemaal weten, is Kanye gek op aandacht. Probeer dus zijn shine niet weg te nemen door in de foto te gaan staan.

7. Houd je mond als Kanye in de buurt is

Kanye is druk, dus jij bent druk. En niet met gezellige praatjes met je collega's, maar met het beschermen van Kanye. Zeker als hij in de buurt is moet je je mond houden, want anders raakt hij misschien wel afgeleid van Kanye-zijn.

8. Ga altijd achter Kanye aan

Steve: "Ik was op weg naar mijn werk, toen ik gebeld werd dat Kanye woedend de studio uit was gerend. Ik moest hem meteen gaan zoeken. Ik vond hem uiteindelijk lopend langs een drukke weg en nam hem mee naar huis". Babysitten is er niks bij.

9. Verwacht niet dat je lang blijft

Steve heeft maar twee weken bij Kanye gewerkt. "Op mijn eerste dag zeiden ze al dat ik niet lang zou blijven. Niemand blijft namelijk lang. Hij verslijt gigantisch veel mensen en sommigen komen niet eens het eerste uur door."

10. Beweeg zo min mogelijk

Een paar maanden geleden dook een lijstje op van eisen die Kanye stelt bij een optreden. "No dancing. No fast movements. No slow movements. No sharp movements. Natural movements. Hold your position. Stand straight. No sexy posing." Oftewel: niet bewegen.

Ster advertentie
Ster advertentie