3FM nieuws

Pinkpop tips! Als je van Foo Fighters houdt, check dan ook...

  1. Nieuwschevron right
  2. Pinkpop tips! Als je van Foo Fighters houdt, check dan ook...

Eerlijk is eerlijk: veel mensen gaan naar Pinkpop voor één van de headliners, en zien verder wel bij welke bands ze uitkomen. Jij ook? Om te voorkomen dat je je door een mensenmassa werkt om te kijken bij een bandje waar je écht niks mee hebt, hebben we een paar muzikale tips voor je.

1. Als je van Foo Fighters houdt... ga dan ook naar Eagles Of Death Metal...

(Fotograaf: Ben Houdijk)

Zijn scheurende gitaren, een lekkere stem en goeie drums helemaal jouw ding? Probeer dan ook eens Eagles Of Death Metal. Oké, misschien schrik je van de naam, maar die klinkt een stuk harder dan de muziek van de band. Een catchy zangstem gecombineerd met een rockende gitaar en harde drums zorgen voor een fijn stukje garagerock.

...of check dan ook even Twin Atlantic!

Twin Atlantic is ook een bandje dat je zéker moet checken als je van Foo Fighters houdt. Amerikaanse rock, net zo catchy als Foo Fighters themselves. Helemaal vergelijken mag natuurlijk niet, maar het valt wel in het zelfde straatje.

2. Als je stiekem verliefd bent op Dotan... dan hou je misschien ook van Nick Mulvey...

'Hungry', 'Home', 'Fall'... Jij zingt ze allemaal mee! Maar, wat doe je als Dotan niet op het podium staat? Dan ga je even checken hoe Nick Mulvey het live doet. De Engelse singer- songwriter zorgt met zijn akoestische gitaar voor een totaal eigen geluid. Mulvey is door zijn achtergrond beïnvloed door veel verschillende invloeden, die allemaal terug te horen zijn in zijn muziek.

...en dan heb je misschien ook een zwak voor Ewert And The Two Dragons

Ga vooral ook nog even kijken bij Ewert And The Two Dragons. Een mooie, zware stem, op bijna folk-achtige muziek. De sound doet best aan een aantal nummers van Dotan denken, luister maar:

3. Als je vooral los wil gaan op Avicii... check dan ook even Above & Beyond

Ben je meer van de DJ's en het losgaan op harde deuntjes? Check dan naast Avicii ook Above & Beyond even. De trancemuziekgroep is te horen op tracks van onder andere Tiësto en Armin van Buuren, maar op Pinkpop kun je hun eigen hitjes zélf horen.

4. George Ezra & Aurora

Oké, dan hebben we als laatste nog een opvallend tipje. Muzikaal hebben ze misschien niet heel veel overeenkomsten (op de rustige sfeer en zang na), maar er is iets wat ons meteen opviel. Zangeres Aurora lijkt verdacht veel op George Ezra. Ze is gewoon bijna een vrouwelijke versie van hem. Kijk dan! Die neus, dat hoofd... Zijn ze stiekem familie van elkaar? Nou ja, reden genoeg om ze allebei even te checken op Pinkpop, toch?

Welke acts staan er op jouw lijstje, en welke tips heb jij nog?

Ster advertentie
Ster advertentie