3FM nieuws

Miley Cyrus heeft eindelijk de Miley gevonden die het best bij haar past

  1. Nieuwschevron right
  2. Miley Cyrus heeft eindelijk de Miley gevonden die het best bij haar past

Met haar nieuwste album Younger Now lijkt de zangers zichzelf eindelijk gevonden te hebben. Nee, dat zeggen we verkeerd. Miley heeft zichzelf gevonden in het niet weten wie ze is. Ze is niet één ding, ze is alles!

Alle Miley's op een rij

Het begon met Disney-Miley, toen kreeg je het logische vervolg genaamd Popster-Miley met hits als '7 Things' en 'Party In The U.S.A.'. Maar daarna draaide America's sweetheart opeens met 180 graden en kwam het tijdperk van Bangerz. Miley gone wild! Vingerend met een grote foam finger stond ze op het podium terwijl er een joint op haar lip bungelde en haar tong permanent op haar kin geplakt leek te zitten. Ze zou het grootste vernieuwende muziekicoon worden die de wereld ooit had gezien. Dat lukte... Voor een paar dagen.

Nu zijn we vier jaar verder. Vier jaar waarin ze haar grote liefde Liam Hemsworth tijdelijk uit het oog verloor, maar ook weer terugvond. Vier jaar waarin ze zich terugtrok in haar huis in Malibu, minderde met drugs, knuffelde met haar miljoen huisdieren en vooral heel veel muziek is gaan maken. In eerste instantie niet voor haar fans, maar voor zichzelf.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Younger Now

Daar is dit album Younger Now het resultaat van. 'Malibu' was de eerste track die dit nieuwe pad moest vertegenwoordigen. Een lieflijk liedje waarin haar country-invloeden als nooit tevoren doorheen klonken. Maar de belangrijkste track op het album is misschien wel de plaatopener 'Younger Now'.

De track begint al met de tekst: "Feels like I just woke up. Like all this time i've been asleep. Even though it's not who I am. I am not afraid of who I used to be." En daarmee zegt ze eigenlijk alles. Ze is letterlijk wakker. We moeten niet vergeten dat dit meisje sinds haar elfde levensjaar iedere dag geleefd werd door anderen. Of dat nou haar beroemde rock-a-billy-vader was of de tientallen managers, publicists, zangcoaches en regisseurs die haar everyday life bepaalden. Laat staan de mening van al die miljoenen volgers die met de komst van social media opeens hun intrede deden. Ze was altijd een product van anderen. Tot nu.

Miley heeft zichzelf gevonden in het niet weten. Het niet proberen af te bakenen van wie je bent. Jezelf niet proberen in een typetje (zoals bij Bangerz) te veranderen. Geen country-meisje, geen shockerende rockchick, maar gewoon Miley. En dat is een beetje van alles.

"Ik ben meerdere dingen"

Het album gaat alle kanten op. Een country-samenwerking met haar peettante de beroemde Dolly Parton, maar later ook wat meer soul met bijvoorbeeld een 'Love Someone'. In gesprek met NME vertelt ze dat ze blij is dat de plaat zo divers is geworden. Miley: "For 'Bangerz' I was so one way, I was so 'This is who I am, there's nothing that's gonna change it'. Now I think I have more of an open mind where I'm like, 'Ok, I can be a bunch of different things every day'. I don't have to be so locked into myself because then I'm putting those walls and borders around myself that I tell everyone else not to give in to."

Ondanks de diversiteit op het album, voelt het uiteindelijk als één geheel. 'Party In The USA' en 'Wrecking Ball' zullen voor altijd in ons hart blijven, maar geef ons maar deze Miley.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie