3FM nieuws

Neppubliek bij stream-concerten: goed idee?

  1. Nieuwschevron right
  2. Neppubliek bij stream-concerten: goed idee?

Het wordt de laatste tijd al ingezet bij voetbalwedstrijden: neppubliek. Bij een goal hoor je duizenden supporters juichen, maar er zit maar een handjevol supporters op de tribunes. Dat geluid is er dus onder gezet. Is dat ook een goed idee voor bijvoorbeeld concerten die zijn opgenomen in een lege zaal?

Geluidseffecten in sport

In de 3FM podcast De Machine hebben hosts Atze de Vrieze en Niels Aalberts het over die voetbalwedstrijden. Na een telefoontje met een geluidstechnicus blijkt dat er wel vaker niet-live geluid gebruikt wordt bij sport op tv. Bij golf wordt bijvoorbeeld een geluidseffect ingestart op het moment dat het balletje in de hole rolt.

Neppubliek bij livemuziek

Het zal nog wel even duren voor we weer met z'n allen tegen elkaar aan geplakt kunnen staan meezingen en juichen bij een concert. Toch is dat wel een groot deel van de live-ervaring. Dat mis je nu wel met alle huiskamerconcerten of opnames in een lege zaal. Kunnen we dat oplossen door gejuich van oudere concerten onder live opnames te zetten? Atze en Niels komen er niet helemaal uit.

Luister ook

Luister de aflevering van De Machine hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie