3FM nieuws

Helft van jongeren draagt geen oordoppen tijdens concerten

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Helft van jongeren draagt geen oordoppen tijdens concerten

Dat je op concerten en festivals het risico loopt om gehoorschade op te lopen is allang bekend. Toch luisteren veel mensen daar niet naar, want oordoppen worden nog steeds te weinig gedragen. Minder dan de helft van de jongeren gebruikt ze en dat is écht te weinig. 'I Love My Ears' is daarom een campagne gestart om iedereen aan oordoppen met muziekfilter te krijgen!

Niet sexy?!

Wat is dan de reden dat mensen nog steeds te weinig oordoppen dragen? NOS ging op pad om daarachter te komen. "Ze zitten niet lekker of ze werken niet goed," zegt één van de festivalgangers. "En soms vergeet ik ze gewoon om mee te nemen."

Een vrouwelijke festivalganger vindt het 'niet sexy' om oordoppen te dragen en denkt dat die gele doppen een drempel kunnen zijn voor een vrouw om ze te dragen.

Laat doppen aanmeten!

3FM-dj Sander Hoogendoorn is juist groot voorstander van de plugs. "Die gele schuimdoppen zijn verschrikkelijk, maar van die op maat gemaakte zijn nog best wel cool. Ik kan het je echt aanraden om te investeren in op maat gemaakte oordoppen. Je hebt dure, maar je kan ook een stapje lager beginnen door universele oordoppen met een muziekfilter te kopen. Je hebt er echt heel veel lol van."

Sander geeft je ook nog eens dé tip zodat je die doppen nooit meer kwijtraakt of vergeet!

Ster advertentie
Ster advertentie