3FM Megahit

'If You're Too Shy (Let Me Know)' van The 1975 is 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. 'If You're Too Shy (Let Me Know)' van The 1975 is 3FM Megahit

The 1975 is terug! Het nieuwe album Notes On A Conditional Form zou oorspronkelijk 24 april uitkomen, maar dit is verschoven naar 22 mei. Met de track 'If You're Too Shy (Let Me Know)' geven ze alvast een voorproefje van het album.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Naked on FaceTime'

The 1975 is eigenlijk heel merkwaardig, omdat de sound niet echt in een hokje past. Het nieuwe nummer 'If You’re Too Shy' heeft een dromerige en ‘zoekende’ intro waarvan je afvraagt waar het nummer heen zal gaan. Tegelijkertijd bevat dit nummer alle ingrediënten die je gewend bent te horen in een nummer van The 1975: het zou ook prima een hit geweest kunnen zijn in de eighties.

In een interview met BBC Radio 1 vertelde Matty dat dat de band in quarantaine alweer een nieuw album aan het schrijven is. Over de 3FM Megahit deelt hij het volgende: "It’s about chasing connection, it’s about getting naked on FaceTime. It’s the lighter version of some of the observations of what we’re all up to on the internet’."

3FM sprak die-hard fans Manon en Charlotte

Manon: "Als groot fan van The 1975 ben ik naar de UK tour geweest. Tijdens deze tour hebben zij 'If You’re Too Shy (Let Me Know)' voor het eerst live gespeeld. Ik was direct superenthousiast, omdat het zo'n typisch 80s synthpop single is. Die saxofoon solo is supergoed!"

Charlotte: "The 1975 heeft duidelijk een eigen sound. Het is uniek en anders dan alle andere muziek tegenwoordig, maar het knappe is dat het er eigenlijk ook weer heel goed tussen past."

Anthem van 2020?

Olivier Bakker staat ook wel bekend als de 1975-huisgroupie binnen 3FM. Ook over hun laatste single is 'ie enthousiast: "Wat ik het allertofste vind is dat The 1975 zich altijd weet te vernieuwen en te verrassen. De afgelopen twee liedjes 'The Birthday Party' en 'Jesus Christ 2005 God Bless America' waren wat aan de rustigere kant, maar deze is een fucking festival-anthem! Wanneer je die blazers hoort heb je zin om mee te gaan schreeuwen, je hebt gewoon weer zin om die band live te gaan zien."

De rest van de 3FM-dj's is ook overtuigd, dus deze week hoor je 'If You're Too Shy (Let Me Know) daarom éxtra vaak op 3FM!

MEER MUZIEK?

Krijg jij geen genoeg van alle muziek op 3FM? Abonneer je dan op de 3FM 'Laat Je Horen' afspeellijst op Spotify!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie