3FM nieuws

Zerb en Sofiya Nzau pakken met 'Mwaki' eerste 3FM Megahit

foto: YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Zerb en Sofiya Nzau pakken met 'Mwaki' eerste 3FM Megahit

Het nummer is al een aantal weken te horen op de radio, en de reacties daarop zijn overwegend positief. Dus dan kan het ook bijna niet anders dat Zerb en Sofiya Nzau hun allereerste 3FM Megahit verdienen met deze klapper van een plaat. Maar waar gaat 'Mwaki' over, en waar komt deze internationale samenwerking ineens vandaan? Je ontdekt het allemaal hier!

Vuur, vuur en meer vuur

'Mwaki' wordt door Sofiya Nzau in het Kikuyu gezongen, één van de vele talen die in Kenia wordt gesproken. Hoewel de letterlijke betekenis van de titel "vuur" is, heeft het hier een net andere vertaling. Hier richt het zich meer op de woede van een beschermende vader. Hij kookt van woede als hij ontdekt dat zijn dochter met een man trouwt die hij niet waardig vindt. En soms heeft papa gelijk: want de man verlaat haar inderdaad, waardoor zij alleen achterblijft. Nu probeert zij in de tekst haar ex te waarschuwen voor haar vaders woede. Dat wordt wegrennen van je problemen, man...

In tegenstelling tot de zware inhoud, klinkt het nummer juist heel zomers en gezellig. Met de glitchy beat en het dansbare ritme is de track perfect voor elke club, roadtrip of cocktail op het strand. Ook is het een duidelijk frisse sound die voortborduurt op trend binnen EDM, maar zich vooral ook weet te onderscheiden. Je kunt in ieder geval alvast je radio harder zetten, want deze week hoor je 'Mwaki' lekker vaak op de radio!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verbinding

Dat het nummer door een Keniaanse zangeres is gezongen, weet je nu al. Maar wist je ook dat de producer Zerb uit Brazilië komt? Deze mega internationale samenwerking roept dan ook verbinding en verzoening op. Zo zie je in de lyric video van de track tussendoor teksten over naastenliefde en verbinding. En in de comments van de officiële videoclip zie je dat de meningen niet zijn verdeeld: iedereen voelt de liefde en verbinding.

En verder is de track opgevallen bij niemand minder dan Tiësto én Major Lazer, die elk een aparte remix hebben afgeleverd. Hoewel Zerb als sinds 2016 aan de weg timmert, kan deze gigantische doorbraak alleen maar moois betekenen. Wie weet sleept hij er nog wel een 3FM Megahit uit in de toekomst, dankbaar is hij in ieder geval zeker!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie