3FM Megahit

'Glue' van Bicep is de nieuwe 3FM Megahit!

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Glue' van Bicep is de nieuwe 3FM Megahit!

Ze waren al jeugdvrienden die samen een muziekblog begonnen. Inmiddels zijn Andy en Matt een populair dj-duo dat elektronische muziek produceert. Dat doen ze goed, want ze scoren deze week de 3FM Megahit met hun single 'Glue'!

'Glue'

'Glue' is de tweede single van Bicep's gelijknamige debuutalbum Bicep. Er wordt niet gezongen in het nummer, dat heeft Bicep niet nodig. Het duo is namelijk zeer getalenteerd in het oproepen van bepaalde gevoelens met alleen maar hun elektronische sounds. Met 'Glue', waarin ze knipogen naar de Engelse rave-cultuur, vormen ze een euforische opbouw die je langzaam in een soort trance vervoert.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De video is net als het nummer een knipoog naar het Engelse rave-tijdperk. In de clip zie je meerdere landschappen die nu leeg zijn, maar ooit eens de thuishaven waren van beruchte feesten. Nu er niemand te zien is, is de impact van deze raves moeilijk te bespeuren. Toch vormden deze locaties de levens van een generatie. De herinneringen van die generatie zie je tussen de shots door verschijnen. De makers van de clip hebben namelijk de YouTube comments afgespeurd voor mensen die er geweest zijn, om zo hun vage herinneringen te verwerken in de video.

Debuutalbum

Na wat losse releases via verschillende platenlabels brengt het duo op één september hun debuutalbum Bicep uit. Het duurde zo'n anderhalf jaar en 60 demo's voordat Andy en Matt een album in elkaar gezet hadden. Van die 60 demo's hebben twaalf nummers de selectie overleefd. Het album is een mix van classic house, techno, electro, italo en experimentele muziek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Feel My Bicep

Het gouden duo Andy Ferguson en Matt McBriar beginnen in 2009 als dj-duo. Ze zijn jeugdvrienden met een gedeelde passie voor muziek die ze kwijt kunnen op hun eigen blog 'Feel My Bicep'. Op deze blog plaatsen ze alle vergeten tracks in de genres disco, chicago house en detroit techno. Zo kunnen ze hun gedeelde muziekliefde delen, en artiesten pushen. Inmiddels hebben ze een eigen label onder dezelfde naam als hun blog.

Hun muziekliefde bracht ze niet alleen een eigen label en debuutalbum, maar ook een 3FM Megahit! Zin om een beetje te raven? Dan kun je komende week bij 3FM terecht, je gaat 'Glue' namelijk een hoop horen.

Ster advertentie
Ster advertentie