3FM Awards
NTR

De 3FM Awards door de jaren heen

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. De 3FM Awards door de jaren heen

Morgen is het feest in PAARD in Den Haag! Dan komen we erachter wie er aan de haal gaan met de 3FM Awards voor onder andere Beste Artiest, Beste Groep, Beste Indie Act en Beste Nieuwkomer. Di winnaars komen in het rijtje met hun legendarische voorgangers.

Met de 3FM Awards vieren we al 18 jaar de Nederlandse muziekindustrie. We nemen je graag mee op reis door de rijke geschiedenis van de 3FM Awards. Van de gekste categorieën tot de vele overwinningen van Kensington.

Alles begon in 2005, in Panama, Amsterdam wanneer Anouk, Kane en Intwine de hotste artiesten van het moment waren. Sindsdien is de awardshow alleen maar groter en glorieuzer geworden. Het leverde een groot aantal legendarische momenten op.

foto: 3FM

Caro Emerald wint de Schaal van Rigter in 2010

Er zijn de afgelopen 18 jaar al heel veel awards uitgereikt. Voor grote, gevestigde artiesten, maar ook voor artiesten die door de jaren heen groot zijn geworden. Of het nu onder de naam van 3FM (Serious) Talent Award of Nieuwkomer werd overhandigd. 3FM zette vanaf het begin al jong talent in de spotlight waaronder MEAU, Froukje, Waylon en en zelfs De Jeugd van Tegenwoordig.

foto: 3FM

Froukje wint 3FM Talent 2021

Sinds die eerste editie hebben al zo’n 60 artiesten en bands er eentje weten te winnen. Ofja, ééntje... Behalve als je band Kensington heet. Die kunnen met hun 14 3FM Awards al een hele prijzenkast vullen. Een eervolle vermelding voor Racoon met 13 awards is hier ook wel op z'n plek.

foto: 3FM

Kensington wint de 3FM Legend Award 2022

Awards evolueren door de jaren heen. Zo had je in 2008 eenmalig een award voor Beste Nederlandse single aller tijden, die gewonnen werd door I Would Stay van Krezip. In 2017 pakte Jett Rebel de prijs voor Beste Social. Het jaar daarna was er de Award voor beste fans. Die werd uiteraard gewonnen door de Fansingtons van Kensington.

foto: 3FM

Jett Rebel op de 3FM Awards 2017

De 3FM Awards zijn altijd een feestje, maar ook een vaste waarde in de Nederlandse muziekindustrie. En dus ook morgen zal een avond worden voor in de geschiedenisboeken.

Beluister hier het fragment van Vera On Track over de leukste momenten van 18 jaar 3FM Awards.

VoT 3FM Awards

Heb jij geen tickets, maar wil je niks missen? Luister morgen tussen 19:00 en 22:00 uur naar de radioshow van Jaimy de Ruijter voor alle hoogtepunten. Je kan ook de hele show meekijken op het 3FM TikTok-kanaal. De 3FM Awards zijn van 20:30 tot 22:00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie