Artiest

Blink 182

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Blink 182
Amerikaanse (neo-)punkband die halverwege de jaren '90 voor het eerst van zich laat horen. Blink 182 scoort in het jaar 2000 een hit met 'All The Small Things'. Door een uit de hand gelopen ruzie begin 2005, komt er een eind aan de band van Tom DeLonge, Mark Hoppus en Travis Barker. Mark en Travis starten een nieuwe band (Plus 44). Ook Tom start een nieuw project, genaamd Angels And Airwaves.

Het heeft maar één haartje gescheeld of Blink 182 zou nu door het leven gaan als El Cuatro and the Cajones. Pardon? Volgens Blinks eigen zeggen hebben de heren in het prille begin, na een ontmoeting tijdens een kampeerweekend, besloten een Mariachi band op te richten en te spelen op bruiloften en verjaardagen (!). Maar dat blijkt al snel te gaan vervelen en de stap naar skatepunk was relatief snel gemaakt. 

Dude Ranch

Blink's eerste cd Cheshire Cat komt uit in 1995. Na deze release volgt een intensieve tournee in het voorprogramma van punkband NOFX. Dat jaar maakt de band ook deel uit van het populaire Amerikaanse Vans Warped Tour. Gaandeweg wordt Blink 182 steeds populairder in Amerika en in 1997 is het tijd voor de tweede cd: Dude Ranch.

Enema Of The State

In Nederland is het eerste teken van leven van Blink het nummer ‘All The Small Things’ (1999). Deze single staat op het album Enema Of The State (je weet wel, met die aantrekkelijke blonde verpleegster op de cd-hoes!). Andere hits van dit album zijn ‘What’s My Age Again’ en ‘Adam’s Song’. 

Lowlands

Dat de heren ook in Nederland een redelijke fanbase opbouwen, blijkt als zij op Lowlands een succesvol concert geven in de grote Alpha tent. Lekker blèren met een flinke portie humor! Wie daar niet bij was, kan op het live album The Mark, Tom And Travis Show (2000) horen hoe een optreden ongeveer verloopt. Hierop namelijk naast 20 live nummers ook de grappen en grollen van de heren. Het album Take Off Your Pants And Jacket komt uit in 2001. 

Green Day

De band tourt in de zomer van 2002 door de Verenigde Staten met de punkveteranen van Green Day. Met de originele titel Blink 182, brengen de heren in 2003 weer een nieuwe plaat uit. De single 'Feeling This' wordt nog een kleine hit in Nederland.

Ruzie

Blink 182 kondigt in 2005 aan dat ze er voor een onbepaalde tijd mee op houden. Reden hiervoor is een geëscaleerde ruzie, waarna Tom DeLonge zegt genoeg te hebben van het bandleven en meer tijd door wil brengen met zijn familie. Drummer Travis blijft bezig in de muziek, hij kondigt een cd van zijn band Transplants aan.

Plus 44

Tom geeft later via zijn manager aan de twee andere bandleden door dat hij ermee stopt. Mark en Travis zijn 'not amused'. De twee beginnen samen met Shane Gallagher en Craig Fairbough een nieuwe band, genaamd Plus 44. Het resultaat hiervan, When Your Heart Stops Beating, verschijnt in november 2006.

Angels And Airwaves

Hoewel Tom DeLonge eerder meldt geen zin meer te hebben in het bandleven, begint het toch bij hem te kriebelen en start hij de band Angels And Airwaves. We Don't Need To Whisper is de debuutplaat die in 2006 uitkomt. Een tweede album heet I-Empire.

Comeback 2009

Blink 182 geeft tijdens de Grammy uitreiking op 8 februari 2009 aan, dat er in de zomer van dat jaar nieuwe materiaal van de band zal verschijnen. De drie heren hebben elkaar weer teruggevonden in het muzikale leven en gooien er zelfs een tour tegenaan.

Tom DeLonge verlaat Blink 182

Begin 2015 maakt Blink 182 bekend dat frontman Tom DeLonge de band verlaat. "We waren helemaal klaar om te gaan optreden en een nieuw album op te nemen, maar Tom bleef het maar uitstellen," aldus drummer Travis Barker en bassist Mark Hoppus. Tom zelf ontkent het nieuws eerst. Later bevestigt hij het.