Artiest

Bloc Party

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Bloc Party
Engelse indie-rockband uit Londen die in 2005 doorbreekt met hun debuutalbum Silent Alarm. Na een korte periode van stilte verschijnt in februari 2007 A Weekend In The City, het tweede album van Bloc Party. Het derde album Intimacy verschijnt in 2008. In 2011 wordt bekendgemaakt dat Bloc Party op zoek is naar een nieuwe zanger voor het voltooien van het vierde album.

Bloc Party bestaat uit zanger/gitarist Kele Okereke, gitarist Russell Lissack, bassist/zanger Gordon Moakes en drummer Matt Tong.

Moeizame formatie

Kele ontmoet Russel als hij hem ziet spelen in een Ash-coverband. Ze besluiten samen een band op te richten. Via een advertentie in een muziekblad trekken ze bassist Gordon aan. Het enige probleem is het vinden van een drummer. Uiteindelijk vinden ze Matt en is de groep compleet.

Namen

De band begint onder de naam Angel Range. Deze naam wordt echter niet lang gebruikt. Ook de namen Diet en Union zijn geen lang leven beschoren. De band verandert hun naam uiteindelijk in Bloc Party.

'Little Thoughts'

De 7 inch vinyl-single 'She's Hearing Voices' komt uit in 2004. Enkele singles later bereikt Bloc Party voor het eerst de Engelse hitparade met 'Little Thoughts'.

Debuutalbum

Het debuutalbum Silent Alarm van Bloc Party verschijnt in 2005 en wordt zeer goed ontvangen door zowel de pers als fans. Het aanstekelijke nummer 'Banquet' wordt een hit. Het eerste album wordt in 2005 ook als remix-album uitgebracht onder de naam Silent Alarm Remixed.

Optredens

Bloc Party treedt in december 2005 op in een uitverkochte Paradiso. In de zomer van 2006 staat de band op het Lowlands-festival in Biddinghuizen. Zanger Kele Okereke doet op eigen houtje regelmatig clubs aan onder de naam Bloc Party DJ set.

A Weekend In The City

Na een korte periode van stilte verschijnt in februari 2007 A Weekend In The City, het tweede album van Bloc Party. Het album wordt door critic beschouwd als een waardige opvolger van het debuutalbum. Bloc Party treedt in april 2007 op in de Utrechtse Vredenburg. Twee maanden later staat de groep nogmaals in Nederland, ditmaal in de Heineken Music Hall in Amsterdam.Flux'Flux' luidt de titel van de nieuwe single die in november (2007) verschijnt. Het nummer wordt toegevoegd aan A Weekend In The City, die in een nieuw jasje gestoken wordt met extra materiaal. De nieuwe versie van het tweede album komt eveneens in november uit en bevat tijdelijk een bonus-dvd. Behalve alle videoclips van het album, staat er ook een 50 minuten durende registratie op van het concert op het Britse Reading festival in de zomer van 2007. NederlandDe heren van Bloc Party staan op 7 november in de Heineken Music Hall, Amsterdam.

Intimacy

In 2008 verschijnt de eerste single 'Mercury' van het derde album dat drie maanden later verschijnt. Ook gaat de band op tour in Noord-Amerika.

One More Chance

In 2009 brengt de band een nieuwe single uit. Kele Okereke meldt echter dat Bloc Party niet verplicht is om een vierde album op te nemen, dus daar besluit de band mee te wachten. Het is hiermee onzeker of Bloc Party nog bij elkaar blijft. Ook brengt Kele in 2010 een soloalbum uit.

Kele Okereke uit de band?

In 2011 werkt de band aan een nieuw album. Echter wordt in september 2011 bekendgemaakt dat Bloc Party start met audities naar een nieuwe zanger. En dat zonder dat Kele hier iets vanaf weet.

Tracks van Bloc Party