Artiest

Panic! At The Disco

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Panic! At The Disco
Panic! At The Disco speelt een mix van emopunk, technobeats en synthesizers. Je kunt ze kennen van grote hits zoals ‘High Hopes’ en ‘I Write Sins Not Tragedies’.

HET BEGIN

De jongens komen uit de voorsteden van Las Vegas. Ryan Ross krijgt met kerstmis een gitaar van zijn ouders cadeau. Hij is zo blij met het instrument dat hij op zoek gaat naar andere schoolkameraden die ook een instrument hebben. Dat zijn zanger Brendon Urie, bassist Brent Wilson en drummer Spencer Smith. In het begin spelen ze vooral covers van Blink 182 en noemde zichzelf “Pet Salamander”

PLATENCONTRACT

Wanneer ze ontdekt worden door Pete Wentz van de band Fall Out Boy is het hek helemaal van de dam: de jongens krijgen een platencontract. De band duikt in 2005 de studio in voor het debuutalbum A Fever You Can’t Sweat Out. Ze splitsen het album in twee stukken. Het ene deel met 'futuristische electronica' en het andere deel met piano en accordeon. Als eerste verschijnt de single 'I Write Sins Not Tragedies'. Het volgende album werd uitgebracht in 2008 en heet “Pretty. Odd.”. 

Veranderingen

Van de originele samenstelling zit alleen Brendon Urie in de band, ondertussen hebben Brent Wilson, Ryan Ross, Jon Walker & Spencer Smith de band om diverse redenen verlaten. Tijdens het touren wordt Brendon bijgestaan door Dan Pawlovich, Nicole Row & Mike Naran. Ook hun muziek is veranderd, vroeger maakte ze meer pop punk en gaan ondertussen meer de richting pop rock. Tijdens deze veranderingen zijn de albums “Vices & virtues”, “Too weird to live, Too rare to die” en “Death of a Bachelor” uitgebracht. 

Pray for the wicked

In 2018 kwam het album Pray for the wicked uit met High Hopes als single. High Hopes is de tot nu toe hoogste scorende single van de band en daarnaast ook een 3FM Megahit! Hierna heeft Brendon Urie samen met Taylor Swift het nummer “ME!” En zong hij “Into the unknown” voor de film Frozen II.