Artiest

Marc Broussard

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Marc Broussard
Marc Broussard, zoon van de in de Louisiana Hall Of Fame opgenomen gitarist Ted Broussard, krijgt de zogenaamde swamp soul met de paplepel ingegoten. Broussard junior debuteert in 2002 met het album Momentary Setback en in de recensies wordt zijn gruizige, hese bariton meteen vergeleken met die van sterren als Dr. John, Al Green en Ray Charles.

Bayou soul

Marc Broussard is een jonge zanger uit Louisiana, die zich gespecialiseerd heeft in de zogeheten 'bayou soul', en mix van funk, soul, blues, jazz en aanpalende stijlen, die uiteraard met de nodige broeierigheid gebracht wordt. Hij groeit op in een muzikaal nest, zijn vader Ted was een befaamd gitarist, die onderscheiden is met diverse prijzen. Broussard junior debuteert in 2002 met het album Momentary Setback en in de recensies wordt zijn gruizige, hese bariton meteen vergeleken met die van sterren als Dr. John, Al Green en Ray Charles.

Katrina

In 2007 graaft hij diep naar de zwarte wortels van zijn muziek op S.O.S.: Save Our Soul, een album waarop elf klassieke soulnummers uit de kluizen van de fameuze labels Stax en Motown staan. Voor zijn inzet voor de slachtoffers van Katrina ontvangt de sociaal bewogen Broussard de 'Love All, Serve All Award'. Keep Coming Back komt uit  in 2008.

A Life Worth Living

Het vijfde album van Broussard verschijnt in de zomer van 2014 en draagt de titel A Life Worth Living. De eerste single van dat album is ‘Hurricane Heart’ en verschijnt in mei van datzelfde jaar. 

Tracks van Marc Broussard