Artiest

San Holo

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. San Holo
Disney schrijft boze brieven naar de Haagse producer San Holo, omdat zijn naam toch best wel een beetje lijkt op die van Star Wars-held Han Solo. Goh. Uiteindelijk mag Sander van Dijck zijn artiestennaam behouden en plakt 'm maar meteen op de Coachella 2018 line-up. Want waarom ook niet?

Gitaar vs beats

San Holo studeert af op gitaar bij Codarts en haalt zijn muzikale inspiratie uit bands als Red Hot Chili Peppers, Oasis en Blur. Aan het einde van zijn opleiding komt 'ie er ineens achter dat hij ook gewoon achter een laptop muziek kan maken. De keus is snel gemaakt. Toch pakt hij er af en toe toch nog een gitaar bij tijdens een liveset, gewoon voor een lekkere solo. 

San Holo: "Mijn eerste idolen waren gitaristen, onder andere de Red Hot Chili Peppers. Ik heb daar altijd naar opgekeken, gitaristen zijn de coolste en hebben een liefde voor rockster-dingen. Dat heb ik zelf nog niet maar ik ambieer het wel."

Ambitieus

Hij scoort een hit met 'I Still See Your Face', wordt 3FM Talent in oktober 2017 en richt tussendoor ook nog even zijn eigen label Bitbird op. Daarmee brengt hij van alles uit, van hardcore tot klassiek: "Als er maar emotie inzit, iets wat op de een of andere manier je hart raakt."

2018: het jaar van San Holo

Een van de grootste shows is Coachella. Hij is dit jaar de enige Nederlandse artiest die op deze line-up te vinden is. Daarnaast vind je 'm later dit jaar ook op meerdere Europese festivals! Ook brengt hij in 2018 de single 'Right Here Right Now' uit. Als klap op de vuurpijl brengt hij ook nog eens een album uit, album1.

De 5 Essential Tracks van San Holo