Artiest

Beck

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Beck
Amerikaanse singer/songwriter die in 1994 een hit scoort met 'Loser'. Vrijwel alle albums die Beck daarna uitbrengt worden door de muziekpers bejubeld. In 2008 verschijnt Modern Guilt.

Loser

Beck Hansen groeit op in Los Angeles en brengt in 1994 zijn grapje (lees: single) 'Loser' uit. Aanvankelijk in een oplage van 500 stuks maar wanneer ook landelijke radiostations de plaat gaan draaien, wordt het een grote hit en staan de platenmaatschappijen te dringen om zijn muzikale gunsten.

Mellow Gold

Beck gaat echter pas in zee als hij muzikale vrijheid krijgt toegezegd. Geffen geeft hem die en brengt in 1993 z´n debuutalbum Mellow Gold (1993) uit.

Odelay

Becks tweede album Odelay (1996) wordt bekroond met een Grammy voor Best Alternative Performance. De Village Voice roept het uit tot de beste plaat van het jaar. Rolling Stone noemt het één van de 200 beste platen ooit gemaakt en in de Spin krijgt de cd 10 uit 10 punten. 

Pinkpop

In het jaar dat Hansen door People's Magazine wordt uitgeroepen tot één van de 25 meest intrigerende mensen en hij 5 MTV-awards in de wacht sleept voor zijn video's van 'Devils Haircut' en 'The New Polution' staat Beck met een volledige band op Pinkpop. Uitgedost als een kapitein, verrekijker in de hand bespeelt Beck op meesterlijke wijze alle vijftigduizend bezoekers, van vooraan tot "all the freaks in the back".

Midnite Vultures

Op het album Midnite Vultures (1999) is zijn liefde voor zijn idool Prince nog het meest te horen. De laatste nummers van hem verschijnen op de soundtracks van de films Moulin Rouge en Jackass.

Guero

Eind 2002 verschijnt Sea Change. Het blijft even stil rond Beck, maar in 2005 komt er dan uiteindelijk nieuw materiaal op de markt, het album Guero ligt in maart 2005 in de platenzaken. De eerste single van het album is 'E-Pro'.

The Information

Een jaar later komt hij met het album The Information. Hij brengt het uit met een blanco hoesje en stickers waarmee fans hun eigen artwork bij de cd kunnen maken.

Modern Guilt

In 2008 verschijnt het album Modern Guilt, dat met behulp van producer Danger Mouse (Gnarls Barkley, Gorillaz, Black Keys) tot stand komt. Het resultaat, een combinatie van pop, rock, hiphop, blues en folk, doet denken aan de eerste albums in de muziekcariere van Beck.