Artiest

Big2

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Big2
Twan van Steenhoven werkt onder de artiestennaam Big2 als rapper en producer. Hij wordt vooral bekend als één van de twee leden van The Opposites en is nu bezig aan zijn solo carrière.

The Opposites worden in 2004 bekend door hun medewerking aan de mixtape De Straatremixes Deel 3. Big2 maakt het nummer 'Opscheppers' met Baas B, Yes-R en Lange Frans.

Eerste werk

Een jaar later volgt het eerste album van The Opposites: De Fik Erin, helemaal geproduceerd door Big2. De singles 'Fok Jou' en 'Slaap / Oew Oew' staan erop.

Nummer 2

Ook het tweede album van The Opposites is helemaal geproduceerd door Big2, het heet Begin Twintig. De meest bekende single van het album is 'Dom, Lomp & Famous'.

Ander werk

In 2008 produceert hij vrijwel het hele soloalbum Rock & Roll van Dio. Eind 2008 wint hij bij de State Awards de prijs voor Beste Producer. In 2010 primeurde 3FM de nieuwe track ‘No Surrender’, een remix van Big2 en Kane.

Solo

In 2009 brengt hij zijn mixtape met solonummers uit: Zin In! Eind 2009 verschijnt 'Broodje Bakpao' met Gers en Sef. Het nummer is gebaseerd op de serie New Kids en wordt al snel een grote hit in Nederland en België. 'Broodje Bakpao' is de eerste single van Big2's soloalbum Ik ben Twan. In 2015 richt hij Straight Outta Control op, samen met de rappers Adje, Cho, Dio, Hef en MocroManiac.

Nieuw werk

Het nieuwste werk van Big2 komt in 2018 uit. De singles 'Van Staal' en 'Ik Wil Dat Je Danst' komen vantevoren al uit. 'Ik Wil Dat Je Danst' is gemaakt in samenwerking met Glen Faria, van Flinke Namen.