Artiest

Temple Of The Dog

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Temple Of The Dog
Grungeband uit Seatle bestaande uit Jeff Ament en Stone Gossard (Pearl Jam) en Matt Cameron en Chris Cornell (Soundgarden). In 1991 brengt deze gelegenheidsband een titelloos album uit. Ook de dan nog onbekende zanger Eddie Vedder (Pearl Jam) levert een belangrijke bijdrage.

Temple Of The Dog is een ode aan Andrew Wood, de zanger van Mother Love Bone die datzelfde jaar aan een heroïne overdosis overlijdt. 

Andrew Wood

Vlak voor het uitkomen van het album Ten van Pearl Jam zijn Ament en Gossard samen met Chris Cornell van Soundgarden bezig aan het project Temple of the Dog. Cornell is nummers gaan schrijven om Mother Love Bone-zanger Andrew Wood en om diens dood te verwerken.

Eddie Vedder

Eddie Vedder wordt erbij geplaatst als achtergrondzanger. Hij heeft een prominente rol in het nummer ‘Hunger Strike’, een klassieker onder fans van Pearl Jam. In april 1991 wordt het gelijknamige album Temple of the Dog uitgebracht.

Succes

Het album wordt in de zomer van 1992 opnieuw uitgegeven, ditmaal met een sticker "Including members of Soundgarden and Pearl Jam" erop. Begeleid door een videoclip bij het nummer 'Hunger Strike', wordt het album meer dan één miljoen keer verkocht. 

Tracks van Temple Of The Dog