Artiest

The Indien

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. The Indien
The Indien klinkt gruizig en melodieus. Op 19 januari 2015 verschijnt hun eerste EP, Cologne. Een debuut met hedendaagse soulvolle songs in de 60's beat traditie van bands als Shocking Blue en Jefferson Airplane. Muziekblad OOR roept de band met de volgende quote direct uit tot een van de beloftes voor 2015: "If it looks good and it sounds good, it is good”.

Cologne nemen zangeres Rianne Walther, gitarist Casper Talsma en bassiste Janneke Nijhuis op in Keulen, thuishaven van vriend, producer en drummer Maarten Hemmen. Keulen wordt The Indien's 'home away from home’.

Vibe en vriendschap

Het vangen van vibe en vriendschap in de meest comfortabele en ongedwongen setting staan centraal tijdens de opnames. Om de songs zo ongefilterd mogelijk vast te leggen vormt een minimalistische, bare-bones setup de basis van deze sessies. Producer/mixer Bas van Wageningen neemt hierna de mix voor zijn rekening in de Basementstudio.

2015

We horen veel van The Indien in 2015: ze staan op Nederlandse podia en in maart vertrekken ze naar Brighton, Engeland, om op het muziekfestival The Great Escape te spelen. In het voorjaar van 2016 touren ze langs de Nederlandse clubs.