Artiest

Saybia

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Saybia
In thuisland Denemarken breekt Saybia alle records. The Second You Sleep, het debuutalbum van de groep, komt in 2002 direct binnen op nummer 1 in de Deense hitlijsten. Na These Are the Days uit 2004 verschijnt in 2007 het derde album Eyes On The Highway.

Saybia wordt in 1993 opgericht. Na wat wisselingen bestaat de band in 1997 uit Søren Huss, Jeppe Knudsen, Sebastian Sandstrøm, Palle Sørensen en Jess Jensen. 

Debuutsingle

De debuutsingle 'Fools Corner' verschijnt in de zomer van 2001. De Deense radiozender P3 pikt het plaatje direct op en omarmt de band. Ook 'The Day After Tomorrow' is veel te horen. 

Megahit

Begin 2002 roept het muziekblad Gaffa Saybia uit tot The Year's New Danish Name. Ook is de band genomineerd voor twee Danish Music Awards. Het succes slaat al snel over naar Nederland. 

Support-act

Dinand en Dennis van Kane zijn fan van Saybia en vragen de band eind 2002 om het voorprogramma van Kane te verzorgen in Ahoy'. Begin 2003 verschijnt 'In Spite Of' op single. 

These Are The Days

Het tweede album van Saybia, These Are The Days, komt uit in 2004 en hier komen de singles 'Brilliant Sky' en 'I Surrender' vanaf. Een dvd van de band is op dat moment nog in de maak. In 2005 verschijnt de derde single van These Are The Days, 'Bend The Rules'. Saybia speelt in datzelfde jaar ook op Pinkpop.

Derde album

Is het de tweede Kashmir? Of de Deense Coldplay? De vergelijkingen liggen voor de hand. Het maakt voor het succes van Saybia niets uit. In 2007 brengen de heren hun derde album uit. De plaat is getiteld Eyes On The Highway. De eerste single van het album is 'Angel'.

Voorlopig einde

Eind 2008 besluit Saybia er voorlopig een punt achter te zetten. Aanleiding is onder meer het dramatische ongeval in 2007 waarbij vrouw en dochter van Søren door een vrachtwagen worden aangereden. Zijn dochtertje overleeft het ongeluk, maar zijn vrouw overlijdt.