Artiest

Go Back To The Zoo

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Go Back To The Zoo
Go Back To The Zoo is een Nederlandse rockband onder aanvoering van zanger Cas Hieltjes. Samen met zijn broer Teun, drummer Bram en bassist Lars vormen ze samen een band die in een paar jaar tijd van een kroegband uitgroeide tot een veelgeboekte festivalband.

Van muziek maken als passie naar het vormen van een band. Het lijkt een grote stap, maar voor de broers Teun en Cas is het een koud kunstje. Muziek maken deden ze eigenlijk altijd al, dus ze moeten er alleen twee andere mannen bij zien te regelen. Zo gezegd, zo gedaan. Een vriend van de broers, Bram, krijgen ze zo gek om achter de drums te springen. En ook Lars moet eraan geloven en krijgt een bas in zijn handen geduwd. Go Back To The Zoo is ontstaan.

Van kelderpop tot een EP

Vanaf dat moment is het nieuwgebakken bandje alleen maar druk met het schrijven van hitjes. Ze zijn niet meer uit hun Utrechtse kelder ‘The Cave’ te slaan, met als gevolg dat er al vier nummers zijn opgenomen bij producer Torre Florim, bekend van zijn werk met De Staat en The Bloody Honkies. Ze besluiten dat het tijd is voor een feestje boven The Cave en komen op vrijdag 11 april 2008 met de Go Back To The Zoo EP.

Bekroningen

Go Back To The Zoo is binnen een maand verkozen tot 3voor12 Hollandse Nieuwe, Live XS Local Hero en 3FM Serious Talent. Optreden bij 3FM staat geregeld op de agenda. Ook verzorgen ze support-acts voor onder anderen The Rascals, The Wombats, The Futureheads, The Pigeon Detectives en meer.

Nike commercial

Nike gebruikt het nummer ‘Beam Me Up’ in een internationale reclamecampagne. In het filmpje zie je onder andere sporters als voetballer Didier Drogba en tennisser Raphael Nadal. Het Amsterdamse reclamebureau Mokummercials, die achter de commercial zit, spot de band via MySpace en benadert ze om samen te werken.

Elektrisch

'Beam Me Up' wordt vervolgens ook uitgebracht als single en krijgt 'Electric' als opvolger. Ook dit nummer wordt gebruikt in een commercial, dit keer - heel toepasselijk - van een electriciteitsbedrijf. 'Electric' wordt snel een enorme hit. En dan nog is het niet genoeg wordt Go Back To The Zoo in 2010 genomineerd voor de 3FM Serious Talent Award.

Benny Blisto

Het debuutalbum Benny Blisto ligt half augustus 2010 in de winkels. Vlak daarna staan de mannen op Lowlands. Het kan in één jaar heel snel gaan met een bandje. 

De Wereld Draait Door 

Go Back To The Zoo wordt in augustus 2010 gekozen als huisband van het populaire televisieprogramma De Wereld Draait Door. Een heel seizoen lang is de band de laatste vrijdagavond van de maand te gast, en voorziet het programma van muziek. 

Fuck You

De single 'Fuck You' komt uit in september 2010. De single is ook gelijk muziek voor de 3FM-spot die in oktober 2010 op de buis verschijnt. 

Beam Me Up (Californication Theme) 

Begin 2011 wordt opnieuw een liedje van Go Back To The Zoo gebruikt voor een spotje. Dit keer is het 'Beam Me Up' voor de populaire televisieserie Californication. Go Back To The Zoo brengt de single daarom opnieuw uit, maar dan in een vernieuwde versie.

What If

De band brengt in januari 2012 de single 'What If' uit. Deze track is tevens de eerste single van het tweede album dat in april 2012 verschijnt. De titel van dit album is Shake A Wave. De plaat is geproduceerd door JB Meijers (van Charmin' Children en Shine) en Dennis van Leeuwen (van Kane).

3FM Awards

Tijdens de 3FM Awards in 2012 sleept Go Back To The Zoo twee prijzen binnen. Ze winnen zowel de award voor Beste Band als de prijs voor Beste Artiest Rock.

ZOO

Op Valentijnsdag (14 februari) in 2014 brengt de Nederlandse band een nieuw album uit met de titel ZOO. De eerste single van de plaat heet '(I Just Wanna) Milkshake' en ging in première bij Giel. ZOO is geproduceerd door Martin Glover, beter bekend als Youth. Deze producer, basigitarist en oprichter van Killing Joke is bekend van zijn werk met onder meer The Verve, Crowded House en The Cult.