Artiest

Jacqueline Govaert

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Jacqueline Govaert
Voormalig zangeres van Krezip met een grote carrière sinds haar vijftiende levensjaar, uitgegroeid tot een bekende solozangeres met twee albums op haar naam. Haar optreden met Krezip op Pinkpop (2000) betekende de grote doorbraak voor haar en haar jeugdvrienden.

Jong geleerd, oud gedaan. Dat moet het motto zijn van Jacqueline Govaert. Nadat ze vanaf 1997 deel uitmaakte van de band Krezip ging het hard met haar muzikale carrière. Ze stond meerdere keren op Pinkpop, trad op voor volle concertzalen en won meerdere Awards met haar vrienden en jongere zusje Anne.

Jacqueline gaat solo

In 2009 stopt de band Krezip en kiest Jacqueline voor een solocarrière. De eerste stappen zonder haar vertrouwde band zijn snel gemaakt. Producers en DJ's staan in de rij om samen te werken met de zangeres. Samen met de Nederlandse DJ Armin van Buuren neemt ze het nummer 'Never Say Never' op en in april 2010 staat ze samen met het Metropole Orkest en Moke op het podium tijdens de 3FM Awards.

Good Life

Het is een kwestie van tijd voor ze met haar debuutplaat Good Life op de proppen komt, maar dat deze in 2010 gaat verschijnen, staat vast. De pijlen zijn gericht op de maand augustus en met de hulp van onder meer Alex Callier van Hooverphonic, Joost Zweegers (Novastar) en Tjeerd Bomhof van Voicst, moet dat zeker te doen zijn. 'Overrated' is de eerste single van het album, gevolgd door 'Big World' en begin 2011 'Hold Your Fire'.

Voor de koffie

Hetzelfde jaar (2011) werkt Jacqueline samen met Alain Clark. Ze nemen de single 'Wherever I Go' op, die te horen is in een bekende koffiereclame voor het merk Senseo.

'Hear How My Heart Beats'

In de zomer van 2013 vertrekt Jacqueline Govaert voor zeven weken naar Los Angeles. Het nieuwe geluid dat ze daar fabriceert laat ze voor het eerst horen tijdens het Songbird Festival. En in januari 2014 brengt ze de single 'Hear How My Heart Beats' uit.

Songs To Soothe

Jacqueline Govaert brengt in maart 2014 haar tweede soloalbum Songs To Soothe uit. Daarvoor putte ze inspiratie uit het album Tapestry van Carole King. Volgens haar dé standaardplaat voor elke vrouwelijke singer-songwriter. Op Songs to Soothe gaat Jacqueline Govaert back to basic: alleen achter haar piano.

Themalied 3FM Serious Request

Voor de elfde editie van 3FM Serious Request (2014) schrijft Jacqueline Goavert het themalied. Het doel is heftig: aandacht genereren voor meisjes en vrouwen die tijdens oorlogen en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. De zangeres gaat gemotiveerd aan de slag, en het eindresultaat is prachtig. Het nummer heet 'Make More Sound'.

Tracks van Jacqueline Govaert