Presentator

Yoeri Leeflang

  1. Presentatorenchevron right
  2. Yoeri Leeflang
Een multi getalenteerde muzikant schuilt in Yoeri, eentje die echt alle instrumenten wil kunnen spelen. Hij koos voor de opleiding Muziekproductie in Amsterdam, start een eigen label en is in clubs vaak achter de draaitafels te vinden. Na viral te gaan wordt hij uitgenodigd om op de radio zijn verhaal te doen, en hier wordt een zaadje geplant. Misschien is radio maken wel de volgende stap die hij moet nemen. Nou ja, iedereen weet nu wel dat hij die stap heeft genomen, want je hoort hem nu natuurlijk gewoon op 3FM!

Wat is het beste concert waar je ooit bent geweest?**

M’n eerste concert, geloof het of niet, was ToTo in de (toenmalige) HMH. Mijn vader had tickets gewonnen voor Christina Aguilera en daar wilde ik als klein jochie naartoe, hij zei “dat concert gaat niet meer door, we kunnen wel naar Toto!”, pas nu bedenk ik mij dat dat waarschijnlijk een smoes was omdat ie zelf absoluut niet naar Christina wilde en wel naar ToTo... Maakt niet uit, het was legendarisch!


Welk album staat forever on repeat bij jou?

Dat zijn er wel meerdere, maar er is 1 album die me blijft verbazen hoe vaak ik ‘m ook heb geluisterd. Converting Vegetarians 2 van Infected Mushroom, een duo dat vooral bekend is van de beukende psy-trance, maar met dit album laat zien dat ze echte muzikanten zijn. Het is elektronisch met akoestisch, klinkt als een sprookjesbos en iedere track loopt perfect in elkaar over dus het album in één keer luisteren is zo gedaan!


Mijn meest favoriete herinnering op 3FM of all time is...

Ik denk toch de eerste (en laatste) keer dat ik mocht meewerken bij het glazen huis. Ik werkte net 2 maanden bij 3FM en mocht meteen het hele circus meemaken. Daar heb ik in een sneltrein vaart geleerd hoe je makkelijk contact legt, binnen een minuut tot de kern bij iemand kan komen en dat 6 uur slaap eenzegen is in de week van Serious Request!


Een zaterdagavond, 22:22, waar zouden we jou in normale tijden kunnen vinden en met wie?

Nog op de bank met vrienden + aanhang, met vlinders in m’n buik over wat er die avond gaat komen. Ik word gelukkig van een kroeg maar stijg echt op als ik weet dat we naar een goeie club gaan. Waarschijnlijk in Amsterdam.


Wat is je top 3 voor de Festival Top 1003?  1. De Jeugd van Tegenwoordig – ‘Hollereer’

  2. Tame Impala – ‘Lost in Yesterday’

  3. Axwell, Ingrosso & Steve Angelo – ‘Leave The World Behind’