Naar homepage
Presentator

Wijnand Speelman

  1. Presentatorenchevron right
  2. Wijnand Speelman

Wijnand ziet het levenslicht in 1988 in Houten. In zijn middelbare schoolperiode ziet Wijnand een glorieuze toekomst voor zich als trucker, maar als hij Giel Beelen voor het eerst hoort, is Wijnand om. Hij moét radio-dj worden. Gelukkig zit hij al vanaf zijn achtste te frunniken op de 27 mc (algemene breedband). Magisch vindt hij dat, want je wist nooit of er geluisterd werd en door wie dan wel.

In september 2012 maakt de carrière van Wijnand een sprong. Samen met oud-3FM dj Barend van Deelen stroomt hij door vanuit het nachtteam naar een eigen programma op de zondagavond met de treffende titel Barend en Wijnand. Diezelfde maand mag hij samen met Barend ook het magische radiomoment van de hele late vrijdagavond vullen op 3FM. In dat jaar winnen ze samen een Marconi Award voor 'Aanstormend Talent'.

Dat gaat een aantal jaren lekker en Wijnand bewijst zich in de gezamenlijke uitzendingen en zeker ook op de festivals waar hij voor 3FM verslag doet. Als in augustus de zender een beetje geshuffeld wordt, krijgt Wijnand een mooie kans: hij mag je in het weekend vanaf een uurtje of negen wakker maken. En dat is niet alles, want met zijn toenmalige radiomaatje Barend is hij vanaf dan elke vrijdagavond te horen met ultieme vrijdagavondradio.

Wijnand beperkt zich niet alleen tot radio maken. Voor 3FM Serious Request reist hij samen met het Rode Kruis af naar landen als Congo, Ivoorkust en Nigeria om daar verslag te doen van verschillende stille rampen.

Momenteel hoor je Wijnand elke zaterdag- en zondagochtend tussen 09:00 en 12:00 uur.