Naar homepage
Presentator

Sophie Hijlkema

  1. Presentatorenchevron right
  2. Sophie Hijlkema

Sophie wordt geboren in 1992 te Leeuwarden en zegt haar moeder als klein meisje al dat ze het liefst de hele dag zou praten. Ze vervolgt een normale educatieve carrière. Tenminste, totdat ze te weinig punten haalt voor haar opleiding Journalistiek. Dan besluit te zich te richten op zingen en liedjes maken. Je kunt wel stellen dat ze muzikaal bloed bezit, maar buiten nummers zingen kan haar stem een hoop meer.

Nadat ze begint aan de Academie voor Popcultuur waar ze niet last heeft van haar grootste struikelblok (tentamens), groeit ze steeds meer. Haar zelfontwikkeling ervaart een boost door de grote zelfstandigheid en vrijheid benodigd voor de vele projecten op de opleiding. De vaardigheid om nummers te schrijven en haarzelf te presenteren als artiest groeit steeds meer, maar buiten dat zou ze meer willen met haar stem.

Sophie begint met stemacteren en voiceover werk. Als iemand een stem nodig heeft moeten ze bij Sophie zijn, ze start namelijk als ZZP'er onder de naam Sophiesstem. Na de realisatie dat een carrière als zangeres niet voor haar weggelegd is gaat ze zich verder verdiepen in de radio. Door middel van een demo afgeleverd bij de NPO Campus stroomt ze door naar OOG radio. Na de Campus gaat ze verder naar KXradio waarna ze nu deel uitmaakt van het 3FM team! Ze begint met 5 nachten bij 3FM, maandag tot en met donderdag van 04:00 tot 06:00 is ze te horen!