Presentator

Sophie Hijlkema

  1. Presentatorenchevron right
  2. Sophie Hijlkema
Sommige mensen hebben een gezicht voor radio, maar Sophie weet al snel dat zij een stem voor entertainment heeft. Niet alleen kan ze mooi zingen en liedjes schrijven, maar ze acteert ook met haar stem in voice-overwerk. Dit heeft haar natuurlijk enorm geholpen met zowel het krijgen van een succesvolle radio carrière, maar ook met het behalen van een Marconi-prijs hiervoor. En dat hoor je allemaal op 3FM, luisteren dus!

Wat is het beste concert waar je ooit bent geweest?
My Baby op Welcome to the Village 2016. Ik had nog nooit van ze gehoord, en ze speelden op de dag dat mijn ouders een middag langskwamen op het festival. Zal nooit vergeten hoe ik mijn moeder, bijna vooraan helemaal uit haar dak zag gaan. Volledig in extase. Gelukkiger kan je mij niet krijgen. 

Welk album staat forever on repeat bij jou?
Avril Lavigne, Let Go. Ironisch deze titel, want ik luister dit album al ruim 15 jaar en het laatste wat ik wil is deze laten gaan en vergeten. Zij maakte vroeger echt TE GEKKE liedjes. Geen opsmuk, geen uitsloverij, goudeerlijke teksten en schijt hebben aan stereotypering. Geen wonder dat ik daar op aansloeg op m’n 13e, want zij was álles wat ik wilde zijn. Dat skaten heb ik alleen nooit onder de knie gekregen.

Een zaterdagavond, 22:22, waar zouden we jou in normale tijden kunnen vinden en met wie?
Normale tijden?? Ik moest hier echt even over nadenken. Ik kan me het bijna niet meer voorstellen, hoe treurig is dat. Op een normale zaterdagavond ben ik om 22:22 in een kroeg in Amsterdam, nogal aangeschoten, en vind ik het waarschijnlijk grappig om een walkie talkie mee te nemen en daarmee met mijn beste vriendin te communiceren als er drank gehaald moet worden bij de bar. Nu al zin in. Ik heb de walkie talkies al gekocht en ze doen het. 

Wat is je top 3 voor de Festival Top 1003?
1. The Blaze – ‘Territory’
2. De Staat – ‘Witchdoctor’
3. Jungle – ‘Busy Earning’