Presentator

Olivier Bakker

  1. Presentatorenchevron right
  2. Olivier Bakker
Olivier heeft alle fases van een klassieke radio-dj op jonge leeftijd al geleefd: eerst wordt hij op jonge leeftijd al verliefd op radio, waarna hij de welbekende zolderkamerradio fase ingaat en vervolgens bij de lokale Leidse radio een show presenteert. Op zijn zestiende komt bij aanzetten bij KX Radio, waar hij het opleidingstraject mag beginnen, maar was hij te jong om daadwerkelijk radio te mogen maken in de nacht. Gelukkig wordt hij ook elke dag ouder, en dus hoor je hem nu lekker op 3FM.

Wat is het beste concert waar je ooit bent geweest?
The 1975 op Sziget in de zomer van 2019!! Ze waren headliner en hadden niet verwacht dat het zo druk zou zijn. De hoeveelheid publiek maakte een soort mega energie los bij zowel de band als bij mij. Tegelijkertijd zorgde de Hongaarse warmte en goedkope alcohol ook voor de perfecte omstandigheden.

Welk album staat forever on repeat bij jou?
Verschilt per periode in mijn leven. Terwijl ik dit beantwoord (2021) is het Punisher van Phoebe Bridgers. Eigenlijk ook sinds de release op de repeat-lijst. Zulke fijne lyrics in combinatie met een semi-duistere, melancholische sfeer en prachtige stem… LOVE haar.

Mijn meest favoriete herinnering op 3FM all time is...
Ahaha, een hoop. Voornamelijk op festivals en alle gekkigheid die zich daar met collega’s afspeelt. Maar met kop en schouders steken de 3FM Awards van 2018 eruit. Vraag maar aan Vera Siemons hoe sick deze afterparty was hahaha.

Een zaterdagavond, 22:22, waar zouden we jou in normale tijden kunnen vinden en met wie?Indrinkend? Onderweg naar een plek om te dansen en avontuur te beleven. 
Wat is je top 3 voor de Festival Top 999?1. 1975 – ‘Love It If We Made It’
2. Yaeji – ‘Raingurl’
3. Vampire Weekend – ‘Harmony Hall’