Presentator

Mart Meijer

  1. Presentatorenchevron right
  2. Mart Meijer
Mart werd op zijn vijftiende gegrepen door een héél oud 3FM-programma, op een cassettebandje van zijn vader. Toen wist hij zeker: ik moet ooit bij de radio. Op zijn twintigste begint hij op de landelijke radio bij 538, en vier jaar later maakt hij de overstap naar NPO 3FM. What goes around, comes around.

Wat is het beste concert waar je ooit bent geweest?
Dikke twijfel tussen The Killers in de Ziggo Dome of Keane in AFAS Live. Misschien toch Keane, omdat die jaren uit elkaar zijn geweest. De zanger overwon zijn drugsverslaving en vervolgens speelde die band beter dan ooit tevoren. Amsterdam was de laatste avond van de tour en ze gaven nog één keer vol gas… Onovertroffen goed.

Welk album staat forever on repeat bij jou?
Graceland van Paul Simon. Enorm vernieuwend op muzikaal vlak door invloeden uit heel Afrika te mixen met Westerse popmuziek. Kan me echt in iedere situatie opvrolijken.

Mijn meest favoriete herinnering op 3FM of all time is...
Dat moet dan toch dat cassettebandje zijn ;). De Dik VoormekaarShow met André van Duin was zo magisch mooi, daarvan wordt iedereen verliefd op de radio.

Een zaterdagavond, 22:22, waar zouden we jou in normale tijden kunnen vinden en met wie?
Eigenlijk moet ik “in bed” zeggen, omdat ik met Sophie de ochtendshow van het weekend maak. Maar de praktijk leert dat ik meestal ergens op een terras of bij iemand op de bank bier zit te drinken. “Ah, vooruit, nog eentje!”

Wat is je top 3 voor de Festival Top 1003?
1 - The Killers - ‘Spaceman’
2 - Editors - ‘Papillon’
3 - Arctic Monkeys - ‘I Bet You Look Good On The Dancefloor’