Presentator

Justin Verkijk

  1. Presentatorenchevron right
  2. Justin Verkijk
Justin Verkijk begon zijn radiocarrière ooit in 2008 in home town Den Haag bij Den Haag FM als sidekick. Een paar jaar later kreeg hij bij datzelfde station zijn eigen eerste radioprogramma Just In De Buurt. Jarenlang maakt hij verschillende programma's bij Den Haag FM en Radio West om in 2021 een uitstap te maken naar podcasts. Voor 3FM maakt hij in 2021 de podcast 'Onbewoond Eiland' wat de eerste ontmoeting is tussen 3FM en Justin. Het blijkt een match want vanaf januari 2022 hoor je Justin iedere zaterdagavond op 3FM met zijn dance-programma The Beat tussen 22:00 en 01:00 uur.

Wat is het beste concert waar je ooit bent geweest?

LCD Soundsystem in de Alpha op Lowlands 2016!!! Omdat ik in de zes jaar die hieraan vooraf ging zo bang was dat ik het nooit meer live zou zien. Die tracks zijn goed, ze spelen superstrak en het was een toffe show. Er hing een camera boven het podium waardoor je het zevenkoppige monster ook van boven kon zien, heeeeel sick.


Welk album staat forever on repeat bij jou?

Caribou met Our Love. Zoveel moods op dit album. De geboorte van een kind, het verlies van een vriendin. Soms knallen, maar wel op een melancholische manier.


Mijn meest favoriete herinnering op 3FM of all time is...

Die moet nog gemaakt worden. Maar voor nu: mijn vierde uitzending was op locatie in TivoliVredenburg en dat er toen al luisteraars bij de studio langskwamen om met me te proosten tijdens het wekelijkse “Nationale Baco Moment” (iedere zaterdagnacht iets na 00:00 uur) was echt cute.


Een zaterdagavond, 22:22, waar zouden we jou in normale tijden kunnen vinden en met wie?

In de studio van NPO 3FM. Samen met mijn steun en toeverlaat Yente en waarschijnlijk een paar vrienden, een houseklappertje door de speakers en een zalig sfeertje.


Wat is je top 3 voor de Festival Top 1003?  1. LCD Soundsystem - You Wanted A Hit

  2. Bicep - Glue

  3. Caribou - Can’t Do Without you