Presentator

Jorien Renkema

  1. Presentatorenchevron right
  2. Jorien Renkema
Het klinkt bijna als een sprookje, maar Joriens liefde voor radio begint in 2009 bij het Glazen Huis. Die avond in 2009 gaat ze met een klasgenoot naar de lokale omroep van Emmen en weet ze vrijwel meteen dat ze radio-dj wil worden. Na veel ervaring op te doen bij RTV Emmen en RTV Drenthe mag Jorien dan eindelijk het cirkeltje rondmaken. Ze krijgt een eigen show bij 3FM en is sinds dat moment niet meer weg te slaan uit de studio in Hilversum.

Wat is het beste concert waar je ooit bent geweest?
Haha, dat was tegelijkertijd één van de slechtste concerten waar ik ooit geweest ben: Courtney Love in Paradiso, 2010. Technisch gezien was het niet al te best, maar het was onvergetelijk om eindelijk de vrouw die mij muzikaal gevormd heeft, live te zien.

Welk album staat forever on repeat bij jou?
In Utero van Nirvana. Laatste grunge-referentie hoor!

Mijn meest favoriete herinnering op 3FM all time is...
Het lopen van de allereerste Lifeline in 2018. Samen met Rob van Weert naar Utrecht, door weer en héél veel wind (en regen)! We hadden geen idee waar we aan begonnen maar het werd leuker dan ik had durven hopen. Mijn stem was ik ergens onderweg verloren, maar het was een week vol mooie verhalen, lieve mensen langs de route, heel veel lol en vooral: heel veel geld voor het Rode Kruis.

Een zaterdagavond, 22:22, waar zouden we jou in normale tijden kunnen vinden en met wie?
In een kroeg in Emmen, met een hapjesplank, een biertje en mijn beste vrienden.

Wat is je top 3 voor de Festival Top 1003?
1. Foo Fighters - ‘Best of You’
2. Lianne La Havas - ‘Green & Gold’
3. de Jeugd van Tegenwoordig - ‘De Formule’