Presentator

Joram Kaat

  1. Presentatorenchevron right
  2. Joram Kaat
Een dikke passie voor presenteren had Joram al sinds z’n twaalfde. Hij trekt z’n brutale schoenen aan en mailt elke mogelijke omroep die hij maar kent met de vraag of hij daar mag komen werken. Als ze hem keer op keer afwijzen (vaak wel met wat merch als troostprijs), komt een vriend van hem aanzetten met een vacature voor radiomaker. Radio, daar had hij nog niet naar gekeken. Al snel blijkt: dit een match made in heaven. Jaren later en ervaringen rijker trekt hij opnieuw die brutale schoenen aan en mailt hij de EO. En de rest, tsja, dat is geschiedenis, want nu draait deze man lekker plaatjes voor 3FM.

Wat is het beste concert waar je ooit bent geweest?

Ik ben echt een enorme nerd als het gaat om concerten. Ik ben kritisch op licht, geluid, showopbouw, podium, spanning in setlist, enzovoort. Er is 1 show waar ik de hele avond niks heb gedronken omdat er geen seconde was om afgeleid te zijn; Jay-Z en Beyonce in de Arena. Fenomenaal. Niet echt mijn favo artiesten maar qua show echt another level.


Welk album staat forever on repeat bij jou?

Niet zozeer een album maar wel mijn 24/7/365 Spotify playlist met liedjes die voor mij NOOIT kapot kunnen. Onder andere: Metronomy, The National, Radiohead, Bombay Bicycle Club en Foo Fighters.


Mijn meest favoriete herinnering op 3FM of all time is... In 2014 organiseerde ik als 3FM Nacht-Dj het 3FM Nachtfestival. Zonder budget en festival ervaring organiseerde ik dit samen met de nacht-luisteraars van 3FM. Dus luisteraars deden de garderobe, stonden achter de bar, regelde de locatie en hielpen met opruimen. Go Back To The Zoo en Lucas Hamming kwamen spelen. En dus, MIDDEN IN DE NACHT. Was tof.


Een zaterdagavond, 22:22, waar zouden we jou in normale tijden kunnen vinden en met wie?

In de kroeg, op een feestje, op de bank, met vrienden, mijn vriendin of alleen.


Wat is je top 3 voor de Festival Top 1003? 1. Foo Fighters – ‘All My Life’

2. Tame Impala – ‘Let It Happen’

3. De Jeugd Van Tegenwoordig – ‘Hollereer’