Naar homepage
Presentator

Joram Kaat

  1. Presentatorenchevron right
  2. Joram Kaat

Joram (1994) werd op zeer jonge leeftijd geboren in Dordrecht . Hij wist al op jonge leeftijd dat hij wil presenteren. Toen hij twaalf was, ondernam hij actie: hij stuurde mailtjes naar alle omroepen en zenders die hij kende met de vraag of hij kon komen werken. Het antwoord was steevast: nee. Gelukkig hield hij er altijd wel een T-shirt of doos met stickers aan over.

Een vriend wees de vijftienjarige Joram op een vacature bij de lokale omroep van Zwijndrecht. Joram had eigenlijk nooit echt iets met radio, maar wilde wel graag presenteren. Hij besloot om een proefuitzending te maken, en wat er vervolgend gebeurde: hij werd verliefd op radio maken. Anderhalf jaar presenteerde hij het programma Tegengas.

Na twee jaar gewerkt te hebben bij Atos RTB besloot hij in 2011 een mailtje te sturen naar de EO. Met succes, want Joram werd uitgenodigd om een demo op te nemen. Na maandenlang zwetend afwachten kreeg hij het verlossende mailtje: hij mocht een programma maken op het EO themakanaal BEAM Radio, in Hilversum!

Alles waar Joram op zijn twaalfde in zijn RTL-shirt over fantaseerde, werd werkelijkheid. Vanaf januari 2014 was hij elke zondag- op maandagnacht te horen op 3FM. Later dat jaar nam hij het zondagavondprogramma Jouw Weekend Finale! over van Klaas van Kruistum. Nu hoor je Joram elke zondagavond van 22:00 tot 00:00 uur.