Presentator

Joost Schulte

  1. Presentatorenchevron right
  2. Joost Schulte
Van zolderkamer naar radioshow: zo begint het allemaal voor Joost. Na veel demo’s (en afwijzingen) in de rondte te hebben gestrooid, mag hij het tijdens zijn studententijd proberen bij het Groningse OOG Radio en Traffic Radio. Een van de ronddwarrelende demo’s belandt ook bij 3FM, waar hij bij KX Radio mag draaien. Nu hoor je hem natuurlijk op de algemene zender, kom ook een keertje langs en zeg gezellig hallo!

Wat is het beste concert waar je ooit bent geweest?
The War On Drugs in de AFAS Live in 2017. Het voelde alsof ik twee uur lang van de wereld was. Pas toen de lichten aangingen kwam de realiteit bij me binnen. Wat een waanzinnige liveband!

Welk album staat forever on repeat bij jou?
A Rush Of Blood To The Head van Coldplay. Het eerste album dat ik ooit had. Ik zie mezelf als vijfjarig jongetje nog steeds met een wortel als microfoon fonetisch meezingen met ‘The Scientist’.

Mijn meest favoriete herinnering op 3FM of all time is...
Een pyjamaparty! Op een nacht nodigde ik een groep luisteraars uit om de hele nacht spelletjes te spelen, films te kijken, chips te eten, cola te drinken en dat allemaal in pyjama. Het onbetwiste hoogtepunt was een kussengevecht met ‘Ravotten’ van Mr. Polska op de achtergrond.

Een zaterdagavond, 22:22, waar zouden we jou in normale tijden kunnen vinden en met wie?
In een speciaal bier café met mijn beste vrienden, pratend over het leven.

Wat is je top 3 voor de Festival Top 1003?
1. Arctic Monkeys – ‘I Bet That You Look Good On The Dancefloor’
2. Whitney – ‘No Woman’
3. Jeugd van Tegenwoordig – ‘De Formule’