Presentator

Jamie Reuter

  1. Presentatorenchevron right
  2. Jamie Reuter
Voor haar carrière bij de radio was Jamie vooral bezig met mode. Maar na haar opleiding voor Small Business & Retail te hebben afgerond, bleef er iets knagen: ze wilde haar fascinatie voor menselijke communicatie verder uitbreiden. Ze begint met presenteren en belandt bij de radio, waar ze verhalen uit alle hoeken en streken voorbij hoort komen. Ze wil zo mensen bij elkaar brengen door begrip voor een ander zijn verhaal te creëren.

Wat is het beste concert waar je ooit bent geweest?
Dit was geen concert, maar een optreden op Lowlands. De eerste keer dat ik daar was. Het regende en moesten schuilen in een tent. Daar begon toevallig net op dat moment een optreden. We stonden veel te dicht allemaal vies geplakt aan elkaar. Werd er een beetje geïrriteerd van. Toen begon de bassist met spelen, ging er een spotlight aan en stond daar AlunaGeorge. Nog nooit van ze gehoord, maar vond 't geweldig. De muziek, maar vooral de sfeer die ze overbrachten. Iedereen ging los, iedereen was gelukkig en 't klonk live net zo goed als op de radio.


Welk album staat forever on repeat bij jou? Beauty Behind The Madness van The Weeknd. Dit was het moment dat ik met zijn muziek in aanraking kwam en daarna nooit meer mee gestopt ben naar te luisteren. Hij heeft zo een eigen geluid, wat in dit album al duidelijk werd. En vooral heel variërend., iets waar ik vaak lekker op ga. Een nummer voor als ik chagrijnig ben en even opgebeurd moet worden tot een nummer waar je los op kan gaan tot juist iets duisters waar je jezelf in kan verliezen.


Mijn meest favoriete herinnering op 3FM of all time is...
Sowieso Tijn bij Serious Request, maar vanaf het moment dat ik er heb gewerkt de Pride uitzending in augustus 2020. Het was een heerlijke dag op een boot in de zon, met goede muziek, maar vooral ook mooie en belangrijke gesprekken om elkaar wat beter te begrijpen en dichter bij elkaar te komen. Perfecte combinatie hoe ik graag altijd m'n dagen zou willen besteden.


Een zaterdagavond, 22:22, waar zouden we jou in normale tijden kunnen vinden en met wie?
Sowieso in een kroeg, achter de bar, met een microfoon in m'n handen. Samen met wat vrienden gaan wij vaak naar dezelfde kroeg, daar mogen we zelf de muziek bepalen en zingen. Blijer krijg je me niet.


Wat is je top 3 voor de Festival Top 1003?
1. Tame Impala
2. De Jeugd Van Tegenwoordig
3. Jungle