Presentator

Jaimy de Ruijter

  1. Presentatorenchevron right
  2. Jaimy de Ruijter
Jaimy groeide op in Rotterdam met een Nederlandse moeder en een Marokkaanse vader. Daarom houdt hij van zowel stamppot maar ook van een goede tajine. Daarbij is zijn muzieksmaak minstens zo breed. Van prachtige, emotionele ballads tot keiharde duistere techno: Jaimy gaat overal lekker op. Zijn radiocarrière startte hij in 2011 bij FunX waar hij bijna 8 jaar radio heeft gemaakt. Uiteindelijk is Jaimy via SLAM! en Radio 538 bij 3FM terechtgekomen en presenteert hij nu voor BNNVARA de avondshow!

Wat is het beste concert waar je ooit bent geweest? 
Beyoncé in de Ziggo Dome in 2014. Het was de aller eerste keer dat ik haar live zag en het was echt van absolute wereldklasse. Tegen het einde van het concert werden we nog toegelaten in het VIP gedeelte rondom het podium. Daar kwam ze op een gegeven moment aan om het prachtige 'Halo' te zingen en als kers op de taart schudde ze ook m'n hand nog! Geloof je me niet? Bewijs!

Welk album staat forever on repeat? 
Dat was altijd Als Geen Ander van Marco Borsato. Ik weet niet of ik dit nu nog zo vol trots kan vertellen maar ik ben gewoon opgegroeid met zijn muziek. Mijn allereerste concert ooit was ook dat legendarische concert van hem in De Kuip. Stond ik daar als 9-jarig jongetje mee te zingen met 'Margherita'. Wist ik veel dat het niet over een pizza ging.

Mijn meest favoriete herinnering op 3FM of all time is…
Tijn. Serious Request 2016. Wat die jongen met zijn wilskracht voor elkaar heeft gekregen blijft tot in de eeuwigheid bewonderingswaardig.

Een zaterdagavond 22.22, waar zouden we jou in normale tijden kunnen vinden en met wie?
Dat kan variëren van een duistere techno kelder met m'n beste vrienden tot thuis onder een dekentje op de bank met m'n vriendin terwijl we een zoetsappige romcom kijken.

Wat is de top 3 voor de Festival Top 1003?
1. Charlotte de Witte - The Age of Love
2. Goldband - Noodgeval
3. Martin Garrix - High on Life