Naar homepage
Presentator

Eva Koreman

  1. Presentatorenchevron right
  2. Eva Koreman

Eva Koreman (1984) is op een opmerkelijke manier in aanraking gekomen met radio maken. Nu hoor je haar elke doordeweekse avond in 3voor12 Radio, van 21:00 tot 00:00 uur.

Eva wilde eigenlijk altijd psychiater worden, maar werd uitgeloot. Toen is ze Sociologie gaan studeren en tijdens die studie kwam ze per ongeluk bij AmsterdamFM terecht op de nieuwsdienst als vrijwilliger. Daar tikte ze niet alleen berichten, maar organiseerde ook meteen elke dondermiddag een borrel, waar alle (radio)freaks van AmsterdamFM zich thuis voelden.

Al gauw zat ze niet alleen op de nieuwsdienst, maar ook te klieren op de vrijdagavond met de jongens van Het Radioavontuur. Daarnaast ging ze een ochtendshow doen op AmsterdamFM en een programma met haar vader, Het Generatieconflict. Alsof dat nog niet genoeg was bleef ze vrolijk klooien op de nieuwsdienst. Deze gepassioneerde vrijetijdsbesteding begon volledig uit de hand te lopen en het duurde best lang voordat ze doorhad dat ze van radiomaken als hobby gewoon haar werk moest maken

Na een paar demo's naar Qmusic (en een paar afwijzingen, dat hoort erbij), mocht ze in de nacht beginnen. Tussen 02:00 en 04:00 's nachts, vijf dagen per week. Daar maakte ze hele rare radio. Ze is dat blijven doen, ook in de weekenden van Qmusic, tijdens de middagshow met Jeroen van Inkel en tijdens haar avondshow met Joep. Tot ze klaar was bij Qmusic en verkaste naar 3FM.

Samen met Giel luidde ze op vrijdagavond in 2015 en 2016 je weekend in. Als Giel naar huis ging, dook Eva nog even de nacht in om de ogen en oren van de nachtbrakers open te houden. Tot ze gevraagd werd om doordeweeks radio te maken. Een tijd lang presenteerde ze de middagshow, van 12:00 tot 14:00 uur.

In de nazomer van 2018 begon er een nieuw avontuur voor Eva: 3voor12 Radio presenteren! IN 2020 ruilt ze dit in voor de 3FM middagshow, samen met Frank van der Lende.