Zwarte Cross

Giel vanaf het Zwarte Cross terrein

  1. Nieuwschevron right
  2. Giel vanaf het Zwarte Cross terrein
Giel zond in 2010 al uit vanaf de Zwarte Cross tijdens de Freaknacht en er liep nog een camerateam in het wild rond op de Cross. Check de filmpjesOok op de Zwarte Cross is het voor Giel een koud kunstje om een programma te maken. Het terrein leent zich er bij uitstek voor om een uitzending in elkaar te knutselen, maar ook voor filmpjes is het een heerlijk festival. Net als vorig jaar, zendt hij ook dit jaar weer uit vanaf de Zwarte Cross.

Proper Pitfit op de Zwarte Cross

De Serious Talent band Proper Outfit stond in 2010 op vrijdagavond op het hoofdpodium in Lichtevoorde en deed speciaal voor de Freaknacht nog een moppie in een Tipi.




Tiet veur de Cross!

Scheurneus Beelen, reporting for duty! De man met het loden voetje wilde dan ook weleens de proef op de som nemen en kijken hoe heftig die cross daadwerkelijk is. Hij vond een aardige chauffeur van een monstertruck bereid hem mee te nemen.





Cultuur tussen bier en tieten

Het idee dat de Zwarte Cross staat voor plat vermaak kan officieel naar het land der fabelen worden verwezen, want naast de muzikale line-up met o.a. Caro Emerald, Moss en Waylon, was er ook gelegenheid om de theaterweide te bezoeken.




VPRO reportages op 3 On Stage

Dat een festival als de Zwarte Cross de nodige voorbereidingen moet treffen, moge duidelijk zijn. Maar niet alleen de organisatie is er druk mee, ook de bezoekers zijn er ver voor aanvang druk mee bezig. De VPRO maakte in de aanloop naar het festival toe en ook tijdens de ZC een aantal reportages over hoe dit Achterhoekse evenement onder je huid kruipt en je niet meer los laat.

>> Bekijk de festivalverslagen op 3 On Stage
Ster advertentie
Ster advertentie