Zwarte Cross

"Ik was het hele weekend compleet nuchter op de Zwarte Cross"

  1. Nieuwschevron right
  2. "Ik was het hele weekend compleet nuchter op de Zwarte Cross"

3FM-redacteur Nina ging de uitdaging aan om de Cross te vieren zónder alcoholische versnaperingen. Nou ja, uitdaging, uitdaging... Ze was het hele weekend aan het werk dus aan biertjes kwam ze sowieso niet echt toe.

(Foto: Ben Houdijk)

Festival 2.0

Mijn naam is Nina en ik ben nuchter op de Zwarte Cross... Nu moet jij zeggen: "Hooooi Nina!" Dit is mijn eerste Zwarte Cross en ik kende het voorheen alleen maar van verhalen van anderen. Mensen die compleet naar de getver gaan, 24/7 dronken zijn en de mooiste feestjes meemaken. Dat was voor mij Zwarte Cross. Beschouw het als een festival 2.0 waar het allemaal nét iets heftiger is, waar iedereen meer dan normaal drinkt en mensen een beetje extra van elkaar houden. Maar het meest houden we op de Cross nog steeds van bier!

Compleet nuchter

Dat bier-verhaal ging 'm voor mij niet worden. Natuurlijk drinken wij aan het einde van de avond een biertje, maar straal bezopen over het festivalterrein dartelen, zat er voor mij niet in. Of ik teleurgesteld was dat dít mijn eerst Zwarte Cross-ervaring zou worden? Een beetje...

Maar met goede moed besloot ik dan ook maar vol te genieten van mijn kater- en ongelukjes vrije weekend terwijl iedereen om mij heen die ervaring wel had. Al snel kwam ik erachter dat niet drinken wel degelijk zijn voordelen had.

Misbruik of gebruik?

Wat mij het meeste opviel dit weekend was dat mensen hier crazy enthousiast zijn. Iedereen is overal voor in! Gooi daar een beetje alcohol bij en ze doen ALLES voor je. Kunstjes, dansjes, water halen of een heerlijke massage, letterlijk alles. De kunstjes, zoals deze hieronder, kun je terugvinden op de 3FM-Snapchat.

Circlepit

Ooit wel eens in een circlepit gestaan met flink wat bier in je mik? Niet doen! Een pluspunt van geen alcohol drinken is namelijk dat je niet zomaar omvalt. Voor het eerst durfde ik het aan om me tijdens 'Witch Doctor' van De Staat in de kolkende massa te werpen. Ik als nuchter persoon had de volledige mind and body control. De mensen om mij heen minder, die gingen met bosjes tegen de grond. Pluspunt voor 'Team Alcohol': het doet wel écht een stuk minder pijn als je wat op hebt.

Lekker zweten

Pluspunt voor 'Team No Alcohol': ik hoefde het bier van de vorige avond er niet uit te zweten. Het was erg warm en de plakkerige en natte lichamen vlogen in het rond. Heel fijn om daar geen onderdeel van uit te maken.

(Foto: Ben Houdijk)

'De Zweefmolen'

De Zwarte Cross heeft dus ook een serieuze kermis. Nou, daar gaat mijn kleine dorpsmeisjes-hart sneller van kloppen. Vooral de mega grote zweefmolen zat al de hele dag naar me te lonken. Na een dag hard werken rende ik met de 3FM-crew, als koeien die voor het eerst de wei in mochten, richting de attracties.

Vet leuk zo'n zweefmolen, dachten wij... Maar holy shit. Het is niet eens dat het hoog of hard gaat, het is gewoon NIET relaxt om continu in dezelfde richting rondjes te draaien. Nu ik het schrijf klinkt het totaal niet heftig, maar dat was het wel écht! Ik kan me gewoon niet voorstellen hoe dronken mensen dit overleven. Zij moeten wel een sproeier aan kots over het terrein verspreiden.

Say yes to apartigheid

Het fijne is dat het uiteindelijk allemaal NIETS uitmaakt op de Zwarte Cross. Of je nou compleet voor pampus ligt van de alcohol of aan je colaatje nipt, mensen komen naar je toe en iedereen neemt de tijd voor een: "Hé, hoe gaat het met jou?" Geel, paars, dik, dun, dronken of nuchter, iedereen houdt van iedereen.

Say yes to apartigheid is de beste slogan die de organisatie had kunnen verzinnen. Ik moet wel toegeven, volgend jaar neem ik dit weekend vrij en vestig ik me bij 'Team Alcohol'!

>> Meer 3FM op Zwarte Cross 2016!

Ster advertentie
Ster advertentie