Zwarte Cross

The Naked Run For Freedom op de Zwarte Cross

  1. Nieuwschevron right
  2. The Naked Run For Freedom op de Zwarte Cross

Giel rende mee met de Naked Run. De Zwarte Cross en Amnesty International organiseerden de naakte protestmars.

De organisatie van de Zwarte Cross, de Feestfabriek, en Amnesty International riepen festivalgangers en andere gegadigden op deel te nemen aan een naakte protestmars. The Naked Run Of Freedom is een protest tegen het toenemende gebrek aan vrijheid van meningsuiting in Rusland. Tijdens het evenement droegen de deelnemers slechts een motorhelm en renden zo over de crossbaan.

Giel rent mee met Naked Run

Ook Giel huppelde vrolijk mee. NOS op 3 verslaggever Martijn van der Zande vroeg hem het hemd van het lijf over de run. Giel voelde zich in ieder geval "lekker vrij en lekker los."

The Naked Run Of Freedom tegen onderdrukking in Rusland

The Naked Run For Freedom is een ludiek initiatief om te protesteren tegen de toenemende onderdrukking in Rusland onder het bewind van president Poetin.

Journalisten, artiesten, kunstenaars, homoseksuelen en onafhankelijke advocaten kunnen hun werk daar niet volwaardig uitvoeren en demonstranten worden hardhandig aangepakt en zonder proces veroordeeld.

Giel belt met Hendrik-Jan van de Zwarte Cross

Op 26 juli renden maximaal 450 mensen The Naked Run For Freedom op het festivalterrein van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Giel belde vrijdagochtend 7 juni met Hendrik-Jan van de Zwarte Cross en sprak over het initiatief.

Beelden van de Naked Run 2013

Ster advertentie
Ster advertentie