Zwarte Cross

Michiel Veenstra deelt noodrantsoenen uit in de noodopvang

  1. Nieuwschevron right
  2. Michiel Veenstra deelt noodrantsoenen uit in de noodopvang

Heel al-der-barstend, wat een regen gisteren. Door de wind zijn veel mensen dakloos geworden. Maar de Zwarte Cross zou de Zwarte Cross niet zijn als ze daar niet direct een oplossing voor zouden fixen: Hotel De Berige Knastafari.

Foto: Ben Houdijk

Natte bedoening

Als je tentje op een festival kapotwaait, ben je goed de sjaak. Alles nat, alles koud. Op de Zwarte Cross kregen de mensen het zwaar te verduren. Een scheepslading tentjes en overkappingen sneuvelden door de storm en complete luchtbedden dreven van de camping af.

Opvang

Maar op de Zwarte Cross laten mensen elkaar niet stikken. Een lokaal transportbedrijf gooide zijn deuren open, er werden 400 veldbedden tevoorschijn getoverd en complete toiletwagens aangerukt, zodat iedereen droog de nacht door kon brengen.

Hotel De Berige Knastafari

De organisatie stampte zo in no-time een noodopvang uit de grond. Ze doopten het noodhotel Hotel De Berige Knastafari. Een prestatie waar je U tegen zegt. 3FM nam zijn petje af voor deze actie en stuurde Michiel langs bij de daklozen om ze te verblijden met een heerlijk warm dekentje.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie