Weekend Wijnand (KRO-NCRV)

Backpacktrack: Marijn belandde op het water op Madagascar

  1. Nieuwschevron right
  2. Backpacktrack: Marijn belandde op het water op Madagascar

Iedere week luistert Wijnand naar het verhaal van een backpacker. Deze week was het de beurt aan Marijn, hij trok met het openbaar vervoer door Madagascar en daar hoort natuurlijk een indrukwekkende plaat bij!

Indrukwekkende natuur

Vooral de natuur maakte veel indruk op Marijn. "De Madagascer-aapjes die je kent uit de film lopen daar gewoon rond. De natuurparken die je daar ziet zijn super gaaf. Het eten is lekker en ook nog een super goedkoop. De ideale vakantie bestemming, uitdagend, maar wel heel mooi."

Backpack track

Tijdens het regenseizoen naar Madagascar is niet per se het beste idee ooit. Daar kwam Marijn ook achter. "We konden op een gegeven moment niet meer verder omdat de wegen onbegaanbaar geworden waren. Zelfs met een 4x4 auto konden we er niet doorheen komen. We konden kiezen: of we gingen terug of we vroegen een stel vissers of zij ons naar de overkant wilden brengen. Dat leek ons wel wat. Het duurde dan alleen wel 2 dagen", en zo ging Marijn op zoek naar een visser.

De visser was behulpzaam en nam met zijn gammele kleine bootje de jongens mee naar de overkant. "We begonnen om 4 uur in de nacht en iedere dag om 12 uur lagen we stil in de brandende zon omdat er geen wind was. Ongeveer een kilometer uit de kust, maar ja, dat hoorde erbij. Die 2 dagen werden uiteindelijk 3 dagen." Toen Marijn ein-de-lijk bij de eindbestemming aankwam hoorden ze Birdy met 'People Help The People'. Kippenvel!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alle backpacktracks

Benieuwd naar de andere tracks? Die kun je hier beluisteren. Enne... Ga jij binnenkort ook backpacken maar mis je nog een backpack? Check dan vooral effe dit linkje, wie weet heb je er volgende week een!

Ster advertentie
Ster advertentie