Vrijheid

Dit zijn de Ambassadeurs van de Vrijheid voor 2020

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de Ambassadeurs van de Vrijheid voor 2020

Dit jaar vieren we 75 jaar vrijheid. Om dat extra kracht bij te zetten zijn er dit jaar geen drie, maar vier Ambassadeurs van de Vrijheid! Sander Hoogendoorn maakte in de ochtendshow bekend dat Snelle, Roxeanne Hazes, Kris Kross Amsterdam en Lucas & Steve dit jaar van Bevrijdingsfestival naar Bevrijdingsfestival vliegen om de vrijheid te vieren.

Verhalen

In aanloop naar Bevrijdingsdag delen deze Ambassadeurs persoonlijke verhalen over vrijheid en onvrijheid. Zo vertelt Roxeanne Hazes over haar Joodse oma, van wie een groot deel van de familie tijdens de oorlog is vermoord. "Ik wilde alles over de oorlog weten, maar het maakte me tegelijkertijd ook verdrietig."

Dj-duo Lucas & Steve waren te gast in de ochtendshow van Sander en vinden het een enorme eer om Ambassadeur van de Vrijheid te zijn. Toen Steven dit vertelde aan zijn oma was zij ontroerd: "Dat ik als ambassadeur het verhaal doorgeef over wat haar generatie is overkomen, raakt haar echt."

Wat is voor Lucas & Steve de ultieme vrijheid? "Voor ons betekent vrijheid dat je kan zijn wie je kunt zijn en kan doen wat je wilt doen. In Nederland heb je bijvoorbeeld NikkieTutorials die een onthulling doet waar iedereen heel mooi positief op reageert, dat kan niet overal. Daar moet je voor blijven vechten."

3FM x Bevrijdingsdag

Ook dit jaar doet 3FM weer verslag van verschillende Bevrijdingsfestivals door heel Nederland. Hoe en wat precies, dat hoor je later, maar op 5 mei staat de zender weer geheel in het teken van vrijheid. Want vrijheid is nooit vanzelfsprekend, daar mag je bij stilstaan.

Hier kun je de Ambassadeurs vinden tijdens 5 mei:

Roxeanne Hazes: Bevrijdingsfestival Den Haag, Amsterdam, Groningen en Friesland.
Snelle & de Lieve Jongens band: Bevrijdingsfestival Limburg, Brabant, Utrecht en Gelderland.
Lucas & Steve: Bevrijdingsfestival Drenthe, Overijssel, Zuid-Holland en Zeeland.
Kris Kross Amsterdam: Bevrijdingsfestival Flevoland, Den Haag, 5 mei-concert op de Amstel en Haarlem.

Ster advertentie
Ster advertentie