Video

Wolf Alice over hun nieuwe single 'The Last Man On Earth'

  1. Nieuwschevron right
  2. Wolf Alice over hun nieuwe single 'The Last Man On Earth'

Afgelopen nacht mocht 3FM-dj Sagid Carter de frontvrouw van Wolf Alice interviewen over hun nieuwste single 'The Last Man On Earth'. Ze praatten over hoe het nummer tot stand kwam, de verschillende samenwerkingen en de betekenis van de titel.

Inspiratie

Zangeres Ellie Rowsell vertelt over de verschillende inspiraties voor het nieuwe album Blue Weekend (dat op 11 juni zal verschijnen). De naam die het meest naar boven komt in Mura Masa, met wij zij voor dit album een nummer heeft geschreven. Maar ook het belang dat zij voelt om samen te werken met andere artiesten.

"It was a really good kick up the ass for me," vertelt Rowsell over de samenwerking. Voor haar heeft deze collab geholpen om te beginnen met het schrijfproces. Op die manier voelde zij minder druk en kon ze met minder moeite weer muziek maken. Want, als je het niet voor jezelf kan doen, dan zoek je maar iemand voor wie je dat wel kan.

Titel

Over de titel wil Rowsell niet te veel praten, "because it sounds so wanky". De man in de titel verwijst naar niemand specifiek, maar meer naar de hele mensheid. Ze kaart iedereens interne zelf-obsessie aan, dat iedereen denkt dat zij de laatste persoon op aarde zouden zijn.

Maar het liedje is veel meer dan de titel. Rowsell deelt dat dit nummer haar voor het eerst in tijden weer eens heeft ontroerd. Hoe zullen de andere nummers op Blue Weekend dan wel niet zijn? Wij zijn in ieder geval al benieuwd!

Luister hieronder het hele interview terug!

Ster advertentie
Ster advertentie