Naar homepage
Video

We spraken oud-Serious Talent Rachèl Louise over haar nieuwe video

  1. Nieuwschevron right
  2. We spraken oud-Serious Talent Rachèl Louise over haar nieuwe video

Wij zijn Talent Rachèl Louise, 3FM Serious Talent van vijf jaar geleden, natuurlijk niet vergeten. Vandaag primeuren wij de video van haar nieuwe single 'Far Away' en spreken we haar over de nieuwe clip.

"Ik wil liedjes schrijven waarvan ik denk dat ze wat toevoegen aan de wereld."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dotan

Vijf jaar geleden werd Rachèl ontdekt door Barend van Deelen. Niet lang daarna werd ze uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en 3voor12 Utrecht noemde haar "het meest veelbelovende talent". Ze was een tijdje minder bezig met haar eigen muziek om bij Dotan in de band te spelen, maar komt in het voorjaar met haar eerste EP in vier jaar.

Hollywood

Dat talent komt niet zomaar aanwaaien. Rachèl was al op vroege leeftijd met muziek bezig. Zo was ze zangeres in het kinderprogramma Prinsen en Prinsessen en ging ze op haar zeventiende naar Amerika om een opleiding te volgen aan het Musician Institue in Hollywood. Daarna begon ze aan het conservatorium in Nederland, maar daar stopte ze na een half jaar alweer mee. Ze wilde gewoon muziek gaan maken.

Noorwegen

Het nieuwe nummer van Rachèl laat zien dat ze met haar tijd is meegegaan. Ze heeft de nieuwe EP opgenomen in Noorwegen, omdat ze wilde samenwerken met de producers van de band waar ze erg fan van is: Aurora. Mooi moment dus om deze oud Serious Talent wat vragen te stellen!

Rachèl, hoe zit het met dat streepje boven de e in je naam?

"Iedereen noemt me "Reetsjel", op zijn Engels, maar je spreekt het dus eigenlijk op zijn Frans uit. Als "Raasjel". Ik vind het inmiddels niet meer zo erg dat iedereen het fout doet, maar de goede manier is dus de Franse. Ik snap de verwarring wel: op Facebook heb ik het streepje weggehaald, omdat mijn naam anders niet echt vindbaar is."

Ga je de release vandaag nog vieren? Of ga je lekker bankhangen en YouTube refreshen?

"Morgen zit ik gewoon weer in de studio. Ik vind het belangrijk om gewoon muziek te blijven maken. In de avond heb ik wel wat feestjes staan, maar in principe ben ik gewoon bezig met nieuwe liedjes!"

Heb je nu doei gezegd tegen Dotan?

"Dotan was heel leuk, maar ook als een soort break voor mij. Ik zat met best veel persoonlijke shit, relatie was net uit, ik was misschien wel een beetje depressief en wist niet wat voor muziek ik moest maken. Toen kon mocht ik een keer meedoen met de band van Dotan, maar dat liep een beetje uit de hand. Dotan werd namelijk nogal bekend. Eind vorig jaar begon het toch weer te kriebelen en dacht ik fuck man, ik wil weer op het podium staan met mijn eigen liedjes."

Is dat ook de inspiratie geweest voor je nieuwe muziek?

"Ja, ik had een verhaal te vertellen en als je met een andere band meespeelt vertel je niet je eigen verhaal. De liedjes zijn heel erg persoonlijk, als een soort dagboek. Het duurde alleen even voor ik wist hoe ik dat moest brengen."

Dat is wel gelukt, want je stond in een uitverkocht Paradiso! Hoe was dat?

"Iedereen was heel positief! Ik had er echt een goed gevoel over, want ik ging weer doen wat ik graag wilde. Soms ben ik bang dat mijn liedjes niet overkomen zoals ze voor mij voelen, maar ik had het idee dat dat deze avond helemaal goed zat en mensen begrepen wat ik wilde zeggen. Alles kwam daar samen en ik heb daar voor mezelf een moeilijke periode afgesloten."

Je wordt wel eens eigenzinnig genoemd, maar hoe eigenzinnig ben je?

"Ik heb me gerealiseerd dat ik best eigenwijs ben. Ik doe dingen graag op de manier waarop ik erin geloof. Dat is in mijn muziek ook zo. Ik vind het belangrijk om dingen te doen die echt zijn en goed voelen. Ik ben ook heel gedreven en wist vanaf mijn vierde al dat ik muziek moest gaan maken. Tenminste, dat zegt mijn moeder."

Wat ga je nu doen?

"De videoclip is uit, dus daar gaan we promo mee doen. Komend voorjaar komt de EP uit en daaromheen gaan we veel shows spelen. Daarnaast ga ik ook gewoon weer door met dingen schrijven en ik ga wel zien wat er verder allemaal gaat gebeuren."

En ga je niet meer depri worden?

"Nee! Ik ben er veel sterker uitgekomen en nu voel ik me veel stabieler. Het hoort ook wel een beetje bij de eigenzinnigheid. Ik wil liedjes schrijven die echt zijn en waarvan ik denk dat het echt wat toevoegt aan de wereld. Geen random shit maken. Heel cliche, maar "What doesn’t kill you makes you stronger". Haha, wat kut, haal dit er maar uit!"

Heb je al iets van je grote ontdekker Barend gehoord?

"Ja, ik heb Barend en Wijnand gesproken en ze gaan mijn single draaien!"

Zie hier de akoestische versie van 'Far Away' live bij 3FM:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie