Video
BNNVARA

Diggy Dex: "Ik houd van optimisme met een randje, een beetje melancholie"

  1. Nieuwschevron right
  2. Diggy Dex: "Ik houd van optimisme met een randje, een beetje melancholie"

Vanochtend sloot Diggy Dex zich aan bij Sanders Vriendenteam! Hij speelde 'De Zon Op' en 'Treur Niet', en maakte daarmee een luisteraar aan het huilen in de metro...

Reisliedjes

'De Zon Op' ontstond tijdens een trip naar Italië met een paar vrienden, net als de rest van het volgende album. "Het is een verzameling reisliedjes van de afgelopen twee jaar. Lekker met de band op pad en nummers schrijven! Als je in de auto zit is het dus wel een fijne vibe."

Een ding dat Sander opvalt aan het nummer: het klinkt, ondanks de vrolijke toon, wat blues-ig. En dat kan kloppen, want 'De Zon Op' is in mineur! Diggy: "Ik houd wel van de middenweg: optimisme met een randje, een beetje melancholie." Het hele gesprek met Sander kijk je hieronder terug.

Huilen in de metro

Diggy Dex zong als eerste zijn nummer 'Treur Niet', waar in de app-box van 3FM veel reacties op binnenkwamen. Ook Amarantha stuurde een berichtje: "Zit midden in de metro en begin keihard te huilen. Dit liedje gezongen op de uitvaart van mijn moeder. Thanks voor dit liedje! ❤"

Sander belde haar meteen op om te checken of het een beetje met haar ging.

Feitje: Diggy vertelde later dat 'Treur Niet' in de top tien begrafenisliedjes staat. "Het blijft heel bijzonder om die verhalen te horen van mensen. Ik krijg ieder jaar wel een paar berichten van mensen die dit nummer kiezen voor een uitvaart."

Diggy Dex live bij 3FM

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie