Video

Documentaire: MY BABY bezoekt een grensovergang in Servië

  1. Nieuwschevron right
  2. Documentaire: MY BABY bezoekt een grensovergang in Servië

In november 2017 bezocht Ambassadeur van de Vrijheid MY BABY tijdens hun tour een grensovergang in Servië. Daar is een indrukwekkende korte documentaire over gemaakt door het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Documentaire

Als Ambassadeurs van de Vrijheid was het de wens van MY BABY om in gesprek te gaan met vluchtelingen. Daarom bezochten ze samen met NOS verslaggever Mitra Nazar een plek die de vluchtelingen zelf de jungle noemen: de grens van Europa die in Servië ligt. Vluchtelingen die in de jungle zitten willen niets liever dan de grens oversteken richting Kroatië. Ze noemen het 'the game'. Iedere keer opnieuw proberen ze het en iedere keer worden ze opgepakt en teruggebracht. Vaak gaat dit gepaard met veel geweld.

Zangeres Cato van Dijck: "Het is heel interessant om een keer de tijd en ruimte te kunnen nemen om die grens op te zoeken. Om daar met mensen te spreken en mensen op te zoeken die niet die enorme vrijheid hebben die wij wel hebben in Nederland."

Bekijk de volledige documentaire hieronder

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

4 en 5 mei

Zoals elk jaar staat 3FM tijdens Dodenherdenking op 4 mei stil bij de slachtoffers van oorlogen en conflicten en vieren we op 5 mei onze vrijheid. 3FM reist samen met de Ambassadeurs van de Vrijheid per helikopter mee van festival naar festival om verslag te doen van Bevrijdingsdag. Dit jaar zijn Ronnie Flex, Fedde Le Grand en MY BABY Ambassadeurs van de Vrijheid.

Ster advertentie
Ster advertentie