Video

Vera (28) werkt op een corona-afdeling: 'Na de dienst kunnen we praten met een psycholoog'

  1. Nieuwschevron right
  2. Vera (28) werkt op een corona-afdeling: 'Na de dienst kunnen we praten met een psycholoog'

Vera van Druten (28) is verpleegkundige op de corona-afdeling in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Voor onze rubriek Jonge helden in de coronacrisis nemen we en kijkje in haar wereld. "Het kan wel drie weken duren voordat patiënten opknappen. Doordat ze lang afgesloten zijn van familie en andere bezoekers, voelen ze zich eenzaam. Dat raakt me."

Vera werkt dagelijks met coronapatiënten. Het werken in beschermende pakken is warm en benauwd, maar de situatie doet ook wat op emotioneel vlak met de artsen en verpleegkundigen. "Na de dienst op de verpleegafdeling wordt er gezamenlijk afgesloten met een psycholoog."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geraakt door de crisis

Deze video is onderdeel van onze rubriek Jonge helden in de coronacrisis, een rubriek waarin we jonge mensen spreken over hoe hun (vrijwilligers)werk direct geraakt wordt door de crisis. Eerder spraken we met Teun (20) over de zorg voor ouderen in een gesloten verpleeghuis, vertelde gymleraar Dave (26) hoe hij zijn leerlingen thuis in beweging houdt en namen we een kijkje bij Voedselbank-vrijwilliger Macha, die zich zorgen maakt over voedseltekorten.

Ster advertentie
Ster advertentie