Video

The Wombats doen graag funky dansjes op James Brown & Weezer

  1. Nieuwschevron right
  2. The Wombats doen graag funky dansjes op James Brown & Weezer

Michiel sprak met Matthew ('Murph') Murphy en Dan Haggis van The Wombats om te checken wat hun 5 Essential Tracks zijn. Wat blijkt, Michiel en The Wombats hebben meer met elkaar gemeen dan je misschien zou denken… #WeezerFanboysAlert

Touren met Weezer en The Pixies

Toen The Wombats hoorden dat ze als voorprogramma meegaan met de Amerikaanse tour van Weezer & The Pixies, waren ze in de zevende hemel. En niet omdat dat goed is voor de muziek, maar vooral omdat ze zulke grote fans zijn!

Murph: "My initial thought when we got the news was, wow! We only have to play 30 minutes at night and then we can watch Pixies and Weezer!" Weezer staat daarom ook prominent in de 5 Essential Tracks van The Wombats.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Get Up met James Brown!

'Get Up (I Feel Like Being A) Sex Machine' van James Brown wordt door Murph en Dan ook genoemd als Essential Track. Dat komt misschien een beetje als een verrassing voor fans (of misschien juist niet), maar dit is een nummer wat The Wombats draaien voor ze beginnen aan een optreden. Gewoon om het publiek en de mannen zelf effe lekker op te warmen voor het optreden.

Backstage valt de track altijd erg lekker: "It probably works more for us than for the crowd. But yea, we have a great dance, we grind on each other before we get on stage. It gets funky back there!"

Foutje, bedankt

Als je om zes uur 's ochtends je nest uitmoet, jetlagged bent en dan ook nog eens interviews moet doen, kan het zijn dat je af en toe niet helemaal lekker uit je woorden komt. En je raadt 't al.. dat was het geval!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

DE 5 ESSENTIAL TRACKS PODCAST

Elke week hoor je Michiel ook op KX Radio met zijn 5 Essential Tracks Podcast, op maandag tussen 14:00 en 15:00 uur. Je checkt de podcasts hier.

MEER ZIEN?

Bekijk meer 5 Essential Tracks van andere artiesten via het 5 Essential Tracks Youtube-kanaal!

Ster advertentie
Ster advertentie