Video

Wat doe jij als iemand wordt lastiggevallen op een festival?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat doe jij als iemand wordt lastiggevallen op een festival?

Wat doe jij als je wordt lastiggevallen op een festival, in een club of tijdens een concert? Of als je zíet dat dat bij iemand gebeurt? Zeg je daar dan wat van? Milou Deelen ging naar Best Kept Secret en vroeg bezoekers hoe zij omgaan met ongewenst seksueel gedrag.

Ben Je Oke? - Best Kept Secret festival

Ben Je Oké?

Deze video is onderdeel van de campagne Ben Je Oké? waarmee kenniscentrum Rutgers aandacht vraagt voor ongewenst seksueel gedrag op festivals, in clubs, tijdens concerten of andere uitgaansplekken.

"Op een festival kun je je even helemaal laten gaan en genieten van de muziek. Gewoon zoals het hoort te zijn, en zoals het meestal ook is. Met de campagne roepen we festivalbezoekers op er samen voor te zorgen dat dit zo blijft. Want helaas komt ook op festivals ongewenst seksueel gedrag voor. Uit een opinieonderzoek door EenVandaag in samenwerking met Festileaks uit juni 2018 blijkt dat 48% van de vrouwelijke festivalbezoekers aangeeft dat zij ongewenst seksueel gedrag meemaakten." aldus Marjolein Klaassen van Rutgers.

Veel bekende festivals (Best Kept Secret, Pinkpop, Awakenings), concertzalen en clubs (Patronaat, TivoliVredenburg, Rotown) doen mee aan de campagne.

Ster advertentie
Ster advertentie