Video

Dochter Eberhard van der Laan vraagt Arcade Fire aan voor haar vader

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Dochter Eberhard van der Laan vraagt Arcade Fire aan voor haar vader

De dochter van de overleden Eberhard van der Laan, de oud-burgemeester van Amsterdam, vroeg vorige week bij Herman een nummer aan voor haar vader. Ze wilde graag Arcade Fire met 'Rebellion (Lies)' aanvragen, omdat dit het favoriete liedje van haar vader was.

Mooie herinnering

"Ik mis hem wel heel erg, maar ik vind het mooi om naar zijn lievelingsmuziek te luisteren. Dit geeft mij een mooie herinnering aan hem", vertelt Eline aan Herman op de radio. Eline zou volgens de spelregels eerst een aantal vragen moeten beantwoorden voor zij het nummer mocht horen, maar voor haar maakte Herman natuurlijk een uitzondering, en hoefde ze dat niet te doen. Luister het fragment hier terug.

Column in het Parool

Femke van der Laan, de echtgenote van Eberhard schreef vandaag een emotionele column in het Parool over het gesprek dat haar dochter vorige week met 3FM-dj Herman had. Ze legt hierin uit hoe ze het moeilijk vond om nog naar muziek te luisteren na het overlijden van Eberhard.

"Na de eerste schrik legt ze de dj uit waarom ze nou precies dat ene nummer wil horen. "Dat was het lievelingsliedje van mijn overleden vader." Het mannetje van de radio is er een beetje van in de war, maar zet voor zijn elfjarige luisteraar en haar vader Arcade Fire op. Na het telefoongesprek luisteren we samen verder. Halverwege het nummer beginnen schouders te schokken. Dat houdt pas op als de muziek stopt. De dj legt nogmaals uit waarom hij deze plaat draaide. "Wat een stoere chick," sluit hij af." Zo staat er geschreven in de column.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Arcade Fire - 'Rebellion (Lies)'

Het nummer van Arcade Fire dat de 11-jarige Eline voor haar vader aanvroeg kun je hier beluisteren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie