Video

De nieuwe video van The Great Communicators zit vol zon, billen en softijsjes

  1. Nieuwschevron right
  2. De nieuwe video van The Great Communicators zit vol zon, billen en softijsjes

"Mijn favoriete shot? De ballen van Frank, de regisseur!"

We hebben hem gevonden hoor, de perfecte nazomerplaat! Hij komt van The Great Communicators en heet 'Big Ideas'. Je kent deze Haagse/Amsterdamse band al van 'Motion' en hun benoeming tot 3FM Serious Talent. 'Big Ideas' kwam uit op 16 september en kreeg meteen een eigen video, die je natuurlijk als eerste checkt op 3FM.nl.

We spraken zanger Arend Dijkstra over halfnaakte strandlijven, de licht deprimerende betekenis achter 'Big Ideas' en de alternatieve kant van debuutalbum Lucky Horse.

Big Ideas

'Big Ideas' klinkt zomers, vrolijk en heerlijk relaxed. Maar waar gaat het nummer precies over?

"'Big Ideas' is een zwaarder liedje dan je misschien denkt, haha. Je kunt grote ideeën voor je leven hebben, maar heel vaak lukken ze niet. Je vervreemdt dan van je eigen dromen en daar gaat 'Big Ideas' over."


Speedo's met panterprint

Voor 'Big Ideas' werkten The Great Communicators samen met Frank van der Steen, de regisseur die ook de video voor 'Motion' maakte. Hij kreeg carte blanche voor dit project, wat resulteerde in een video vol halfnaakte lijven, softijsjes en strakke Speedo's. Arend vindt het goed passen bij 'Big Ideas'.

"Het strand is een beetje een rare setting met al die halfnaakte lichamen. Je ziet in onze video ook mensen die geen perfecte beach bodies hebben, maar gewoon normaal zijn. We zijn niet perfect met z'n allen! Dat sluit goed aan op de betekenis van het nummer."

Leuk, zo'n zomerse vibe, maar wat is nou Arends favoriete moment in de clip? Bij het horen van de vraag begint hij meteen te lachen.

"Mijn favoriete shot? De ballen van Frank, de regisseur!"

Voor de nieuwsgierige zielen onder ons: je bewondert de ballen op 2.02 minuten ;)

Lucky Horse

De frisse, dromerige kant van The Great Communicators kennen we na 'Motion' en 'Big Ideas', maar debuutalbum Lucky Horse bevat ook een andere kant van de band.

"Er zitten zeker wat rustigere, donkere nummers tussen. We laten ook onze alternatieve kant zien op de plaat!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Win kaarten voor The Great Communicators

Wil jij bij de releaseshow van Lucky Horse in Paradiso zijn én heb je nog een gaatje in je agenda op donderdag 22 september? Mail dan even je uiterst goede motivatie naar redactie@3fm.nl, wie weet ben jij erbij!

Ster advertentie
Ster advertentie