Video

Kita Menari dankt naam aan de bijna-doodervaring van zanger Micha

  1. Nieuwschevron right
  2. Kita Menari dankt naam aan de bijna-doodervaring van zanger Micha

Het was vanochtend een feestje in de studio van 3FM! De band Kita Menari was te gast in Domiens ochtendshow en frontman Micha vertelde over de bizarre manier waarop ze aan hun bandnaam zijn gekomen. Iets met een bijna-doodervaring...

Kita Menari

Het is een redelijk nieuwe naam in de Nederlandse popmuziek: Kita Menari. Deze band heeft zijn naam te danken aan de bijna-doodervaring van Micha. "Ik was aan 't duiken op vakantie in Maleisië toen mijn zuurstoffles er opeens mee ophield. Gelukkig kon ik op tijd naar boven zwemmen, maar het bleek dus dat beide slangetjes van de fles niet werkten. De duikexpert die erbij was zei ook dat het als iets eerder of later was gebeurd, ik het misschien niet had gehaald."

En wat doe je na zo'n intense ervaring? Dan vier je keihard het leven! "Ik heb gefeest als nooit tevoren en ietwat beschonken de woorden Kita Menari op een blaadje geschreven die avond. Dat vond ik de volgende dag en een local vertelde me dat het 'wij dansen' betekent in het Maleisisch. Nou, dat moest 'm zijn, de naam van m'n band. Wij willen muziek maken waarmee je het leven viert."

Inmiddels zijn we even verder en is de band zo'n half jaartje bezig met die allereerste EP, die op 13 februari wordt gepresenteerd in Paradiso Amsterdam.

Live

Natuurlijk kwamen ze ook langs voor een nummertje. Ze speelden onder andere hun single 'Little Riddle' live.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie